Tisk

Sušený jogurt

NázevHodnota
Cechovní normaSušený jogurt
Číslo cechovní normy2019-10-04-0449
Číslo výrobku2019-10-04-0449/1933
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Sušený jogurtový prášek vyrobený sušením jogurtu na sprejové sušárně.
100 % sušený jogurt z kravského mléka CZ původu.

Předkladatel
Společnost Eligo a.s., odštěpný závod Kolín
Třídvorská ulice 712
28002, Kolín
Česká republika
Definice balení
Typ baleníVícevrstvé papírové pytle s PE vložkou - 25kg neto
Velikost balení25 kg
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod
Složení
sušený jogurt z kravského mléka českého původu100 %
jogurtová kultura
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1457 kJ / 100g
347.98 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.0 g/100g
Sacharidy38.0 g/100g
z toho cukry38.0 g/100g
Bílkoviny34.5 g/100g
Sůl1.5 g/100g
Ostatní výživové hodnoty výrobku
mononenasycené mastné kyseliny (monoenové mastné kyseliny)0.4 g/100g
polynenasycené mastné kyseliny (polyenové mastné kyseliny)0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled: obal čistý, neporušený, správně označený;
barva: mléčně bílá až krémová, rovnoměrná.

Vůně a chuť

Čistá, typická jogurtová, kyselá bez cizích příchutí, bez cizích pachů.

Konzistence

Sypký prášek, bez přítomnosti hrudek.

Nadstandardní parametry

Výrobek z mléka, které je původem získané ze syrového mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko, zachováním technologického postupu je zachována typická výrazná kyselá jogurtová chuť.

Technologický postup

1. Příjem odstředěného kravského mléka dle vyhl.397/2016 Sb. Českého původu.
2. Pasterace odstředěného mléka min.72°C/15sec.
3. Zahuštění odstředěného mléka ve vakuu
4. Zakysání jogurtu v krystalizátoru
5. Sušení na sprejové sušárně
6. Zabalení do spotřebitelského obalu
7. Metaldetekce hotového balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Fyzikálně chemické parametry:
1. Vlhkost: max 5%;
2. Mléčný tuk: max 1,5%;
3. Protein : min 27%;
4. Popel: max 9%;
5. Kyselost : 180- 450°SH;
6. Spálené částice: DISC A/B.

Výrobek splňuje parametry řady norem CSN 570801 Mléko sušené a sušené mléčné výrobky.

Uživatel
Vytvořeno04.10.2019 10:08:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.10.2019 10:08:39
Procesní stav
Procesní stavSchválený