Tisk

Pikok Moravské párky 200g

NázevHodnota
Cechovní normaPárek
Číslo cechovní normy2016-06-13-0068
Číslo výrobku2016-06-13-0068/2143
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
66601, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód4056489196556
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
vepřové sádlo
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
cukr
koření
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 300 - Kyselina L-askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1220 kJ / 100g
291.38 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky26.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled, tvar: výrobek úhledného tvaru, bez kouřových skvrn, bez vzduchových dutin.
Barva: na řezu masově růžová.

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní.
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí.
.

Konzistence

Textura: tuhá, pružná

Nadstandardní parametry

Párek obsahuje 90% masa. Surovinou pro výrobu je vepřové libové a tučné výrobní maso.

Technologický postup

Hovězí a vepřová surovina+ přísady – šupinový led – kutrování – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.04.2020 11:53:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.04.2020 11:53:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený