Tisk

Ostravská klobása 200 g

NázevHodnota
Cechovní normaOstravská klobása
Číslo cechovní normy2015-12-22-0055
Číslo výrobku2015-12-22-0055/1803
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

masný výrobek tepelně opracovaný.

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890001912
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
pitná voda
vepřové sádlo
bramborový škrob
vepřové střevo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření a extraktů koření
dextróza
česnek
aroma
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E250 dusitan sodný
E 150 c - Amoniakální karamel
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1001 kJ / 100g
239.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky19.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.1 g/100g
Sacharidy4.0 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny14.0 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování světle růžové kostky libové suroviny na řezu představují podíl asi 60 %. Průměr kostek libové suroviny je asi 2 cm. Na řezu jsou rovněž patrné stejnoměrně rozmístěné, výrazně bílé kostky tučné suroviny: Mohou zde být patrné částice použitého koření. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Nepřípustné jsou vzduchové dutiny, kolagenní části, nedodržení podílu libové kostky a změny barvy neodpovídající typu výrobku. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je kaštanově hnědé až černé barvy po použitém přírodním barvivu s přípustným nestejnoměrným zabarvením povrchu. Povrch je hladký až mírně vrásčitý. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné.

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení. Vůně příjemná po čerstvé uzenině.

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. přírodní střevo,
  3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad
Technologický postup

Technologický obal: Přírodní střevo, průměr min. 28 mm

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.07.2019 15:44:57
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.07.2019 15:44:57
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený