Ostravská klobása 200 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Ostravská klobása |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0055 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0055/1803 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | masný výrobek tepelně opracovaný. |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890001912 |
Typ balení | ochranná atmosféra |
Velikost balení | 200 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 90 % |
pitná voda | |
vepřové sádlo | |
bramborový škrob | |
vepřové střevo | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
směs koření a extraktů koření | |
dextróza | |
česnek | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E250 dusitan sodný | |
E 150 c - Amoniakální karamel | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1001 kJ / 100g | |
239.07 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 19.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 7.1 g/100g | Sacharidy | 4.0 g/100g | z toho cukry | 0.7 g/100g | Bílkoviny | 14.0 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování světle růžové kostky libové suroviny na řezu představují podíl asi 60 %. Průměr kostek libové suroviny je asi 2 cm. Na řezu jsou rovněž patrné stejnoměrně rozmístěné, výrazně bílé kostky tučné suroviny: Mohou zde být patrné částice použitého koření. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Nepřípustné jsou vzduchové dutiny, kolagenní části, nedodržení podílu libové kostky a změny barvy neodpovídající typu výrobku. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je kaštanově hnědé až černé barvy po použitém přírodním barvivu s přípustným nestejnoměrným zabarvením povrchu. Povrch je hladký až mírně vrásčitý. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení. Vůně příjemná po čerstvé uzenině. |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká |
Nadstandardní parametry |
|
Technologický postup | Technologický obal: Přírodní střevo, průměr min. 28 mm Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.10.2020 10:33:59 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.10.2020 10:33:59 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |