Tradiční klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2251 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | masný výrobek tepelně opracovaný. |
Předkladatel | |
Společnost | Zemagro, spol. s r.o. Archlebov 416 69633, Archlebov Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | volně ložené |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 65 % |
hovězí maso | 25 % |
koření | |
jedlá sůl | |
pitná voda | |
jedlé střívko | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | g/100g | Sacharidy | g/100g | z toho cukry | g/100g | Bílkoviny | g/100g | Sůl | g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné. |
Vůně a chuť | Přirozená vůně po použitém koření. |
Konzistence | Konzistence je tuhá, pevná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Obsah masa minimálně 87 %. |
Technologický postup | Příprava surovin, míchání s kořením, naražení do střev, tepelné opracování, chlazení, |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah soli do 2 % |
Uživatel | |
Vytvořeno | 09.07.2020 16:49:41 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 09.07.2020 16:49:41 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |