Tisk

Staročeský uzený bok

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně neopracované maso
Číslo cechovní normy2018-12-14-0410
Číslo výrobku2018-12-14-0410/1300
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku

volně (nebalené), proměnná hmotnost

Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód2845513000745
Typ balenívolně (nebalené)
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřový bok bez kosti97 %
jedlá sůl
startovací kultura mikroorganismů
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1492 kJ / 100g
356.34 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny15 g/100g
Sůl3.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji – řez je hladký, barva svaloviny na řezu odpovídá použité surovině a stupni vysušení. Tuk si zachovává světlou barvu. Povrchový vzhled – tvar výrobku může být zachován po opracované anatomické části případně též po použité formě. Požadavky na povrchovou barvu výrobku se nestanovují, obvykle se jedná o zauzenou zlatavou barvu.

Vůně a chuť

Vůně a chuť: Chuť – mírně slaná, aromatická, po uzení či po ochucujících složkách. Vůně – příjemná po zauzení či po ochucujících složkách.

Konzistence

pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. celosvalový výrobek,
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Příprava surovin (nakládání masa), sušení, uzení studeným nebo poloteplým kouřem, může následovat sušení a zrání, chlazení, porcování a balení.
Technologický obal:
bez technologického obalu

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno28.01.2019 14:57:41
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.01.2019 14:57:41
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený