Tisk

Free šunka 150g – shaved

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1145
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Jedná se o šunku nejvyšší jakosti.

Obal: plastový tácek uzavřený svárem, výrobek balen v ochranné atmosféře, vrchní folie s potiskem, spodní bíla etiketa s textem

Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595010301398
Typ baleníbaleno v modifikované atmosféře
Velikost balení150 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso z kýty90 %
pitná voda
jeldá sůl
extrakty koření
koncentrát z mangoldu (zdroj dusitanu sodného)
extrakt aceroly
mrkvový prášek
startovací kultura
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
393 kJ / 100g
93.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.8 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Nakrájené tenké plátky šunky o průměru 12 až 13cm a tloušťce 1mm uložené ve formě shaved, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro šunku, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí.
Chuť: typická pro šunku, masová po šunce, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký a šťavnatý.

Konzistence

Konzistence: je v uceleném kusu pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. celosvalový výrobek,
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení
Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  •  lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah masa 90 %; obsah soli do 2,0 %.

Uživatel
Vytvořeno02.10.2018 15:43:45
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.10.2018 15:43:45
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g