Šunka v pepři 150 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/1299 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované |
Charakteristika výrobku | Obal: plastový tácek uzavřený svárem, výrobek balen v ochranné atmosféře, vrchní folie s potiskem, spodní bíla etiketa s textem |
Předkladatel | |
Společnost | BIVOJ a.s. Jateční 23A 74601, Opava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595010301404 |
Typ balení | plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 85 % |
pitná voda | |
jedlá sůl | |
drcený pepř | 2 % |
dextróza | 0.05 % |
maltodextrin | |
Přídatné látky | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 407 - Karagenan | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
393 kJ / 100g | |
93.86 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 3 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.1 g/100g | Sacharidy | 1.0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 15 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Nakrájené tenké plátky šunky o průměru 10 až 11cm a tloušťce 0,90 mm ve formě shaved, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu, na okrajích plátků lem vrstvy dekoračního koření. |
Vůně a chuť | Vůně: typická pro šunku, kořeněná, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí. |
Konzistence | Konzistence: je v uceleném kusu pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku. |
Nadstandardní parametry | 1. vysoký obsah masa, |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.01.2019 14:46:42 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.01.2019 14:46:42 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |