Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Výběrové špekáčky |
Číslo cechovní normy | 2018-03-29-0369 |
Číslo výrobku | 2018-03-29-0369/2181 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 296938 |
Typ balení | Špekáčky pikant - vázané jsou baleny do fólie Flex a Opalen do ochranné atmosféry, následně opatřeny technickou etiketou |
Velikost balení | 1.2 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřové a hovězí maso | 78 % |
syrové sádlo | |
pitná voda | |
vepřové kůže | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
cukr | |
koření | |
extrakty koření | |
sušená zelenina | |
česnek | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant) | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1285 kJ / 100g | |
306.9 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 28.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10.0 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 12.5 g/100g | Sůl | 2.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – výrobek naražen do vepřových střev, uzavřen klipsami na konci řetězce podle délky střeva, zauzen do světle kaštanové barvy povrch mírně vrásčitý bez skvrn, v místě spojení klipsami světlé místo. Nákroj – barva na nákroji narůžovělá, mozaiku tvoří stejnoměrně rozložené kousky vepřového tučného a libového masa velikosti do 5 mm, ojediněle drobné vzduchové dutinky. |
Vůně a chuť | Chuť a vůně – chuť jemná, přiměřeně slaná, pikantní a kořeněná, vůně příjemná, uzená. |
Konzistence | Konzistence – tuhá, pružná, po ohřevu soudržná. |
Nadstandardní parametry | Špekáčky jsou oblíbeným výrobkem na grilování nejen v letních měsících. Špekáčky extra – vázané získaly v roce 2014 prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2014. Za svou kvalitu nesou ocenění značka Český výrobek. Nově obsahují vyšší procento obsahu masa a to 78 %. Jsou šťavnaté, harmonicky kořeněné s žádoucími malými kousky špeku. Jsou v přírodním střívku. Neobsahují žádné náhražky masa ani separáty. Špekáčky jsou bez lepku, tudíž vhodné pro celiaky. |
Technologický postup | Suroviny jsou rozmělněny, následně je vmícháno žádoucí menší množství špeku. Poté se hmota naráží do střev. Po naražení jsou špekáčky tepelně opracovány působením tepla min. 70 °C v jádře výrobku po dobu min. 10 min, následně jsou zchlazeny na teplotu do + 5 °C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 25.02.2021 12:28:25 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 25.02.2021 12:28:25 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Česká potraviny | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Smazaný |