Tisk

Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/2182
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný – uzený.

Předkladatel
Společnost VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků
Náměstí Míru 97
753 66, Hustopeče nad Bečvou
Česká republika
Definice balení
EAN kód295650
Typ baleníbaleny do fólie Flex a Opalen do ochranné atmosféry, následně opatřeny technickou etiketou.
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, vlastní prodejny
Složení
vepřové a hovězí maso78 %
syrové sádlo
pitná voda
vepřové kůže
sýr(pasterizované mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury)
jedlá sůl
dextróza
cukr
koření
extrakty koření
aroma
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1363 kJ / 100g
325.53 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky30.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.4 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny12.7 g/100g
Sůl1.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Povrch – výrobek naražen do vepřových střev, uzavřen klipsami na konci řetězce podle délky střeva, zauzen do světle kaštanové barvy povrch mírně vrásčitý bez skvrn, v místě spojení klipsami světlé místo.

Nákroj – barva na nákroji narůžovělá, mozaiku tvoří sýr a stejnoměrně rozložené kousky vepřového tučného a libového masa velikosti do 5 mm, ojediněle drobné vzduchové dutinky

Vůně a chuť

Chuť a vůně – chuť jemná, přiměřeně slaná a kořeněná, mírně sýrová, vůně příjemná, uzená.

Konzistence

Konzistence – tuhá, pružná, po ohřevu soudržná.

Nadstandardní parametry

Špekáčky jsou oblíbeným výrobkem na grilování nejen v letních měsících.

Špekáčky extra – vázané získaly v roce 2014 prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2014.

Za svou kvalitu nesou ocenění značka Český výrobek.

Nově obsahují vyšší procento obsahu masa a to 78 %.

Jsou šťavnaté, harmonicky kořeněné s žádoucími malými kousky špeku. Jsou v přírodním střívku.

Neobsahují žádné náhražky masa ani separáty.

Špekáčky jsou bez lepku, tudíž vhodné pro celiaky.

Technologický postup

Suroviny jsou rozmělněny, následně je vmícháno žádoucí menší množství špeku. Poté se hmota naráží do střev. Po naražení jsou špekáčky tepelně opracovány působením tepla min. 70 °C v jádře výrobku po dobu min. 10 min, následně jsou zchlazeny na teplotu do + 5 °C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sledují se:
– nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě,
– benzo(a)pyren,
– přítomnost lepku
– procento tuku

Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění.

Uživatel
Vytvořeno01.06.2020 19:20:22
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.06.2020 19:20:22
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Česká potraviny
Procesní stav
Procesní stavSchválený