Váhalova paštika 1 kg
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Speciální paštiky |
Číslo cechovní normy | 2018-02-22-0367 |
Číslo výrobku | 2018-02-22-0367/2178 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný – pečený; • koření – Muller – jemná paštika komplet (mléčná bílkovina – alergen, koření, sušený glukózový sirup, aroma); |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 296142 |
Typ balení | polypropylenová miska balena do smrštitelné fólie |
Velikost balení | 1.0 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřové maso | 40 % |
vepřová játra | 30 % |
voda(vývar) | |
syrové sádlo | |
vepřové kůže | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
koření Muller | |
koření Trumf | |
na povrchu - vepřový bok a paprika | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1229 kJ / 100g | |
293.53 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 24.9 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 9.4 g/100g | Sacharidy | 3.2 g/100g | z toho cukry | 1.0 g/100g | Bílkoviny | 15.0 g/100g | Sůl | 0.6 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – je zdoben Váhalovou slaninou, paprikovými floky, sušenými jablky a brusinkami, zalit čirým aspikem Nákroj – na řezu je výrobek hladký, bez vzduchových dutin, barva růžovo-hnědá, viditelné hrubší části |
Vůně a chuť | Chuť a vůně – chuť jemná, vařeného mletého masa s kořením, přiměřeně slaná, játrová a kořeněná, vůně příjemná a játrová |
Konzistence | Konzistence – pevná, ne moc tuhá, ani lepkavá, hrubozrnná, bez tuhých šlachovitých částí |
Nadstandardní parametry | Váhalova paštika je hrubozrnná paštika, lahodné chuti po základní surovině – játrech. |
Technologický postup | Suroviny jsou mělněny s kořením a následně je paštika narážena do misek, poté je tepelně opracována působením teploty min. 70 °C v jádře po dobu nejméně 10 minut. Poté je chlazen na teplotu max. 4,9 °C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č.1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. Provádí se termostatová zkouška. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.08.2020 12:43:35 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.08.2020 12:43:35 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |