Tisk

Vepřová šunka nejvyšší jakosti

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka nejvyšší jakosti
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1708
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód295591
Typ balenívakuově baleno
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny, maloobchod
Složení
vepřová kýta90
pitná voda
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
dextróza
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
528 kJ / 100g
126.1 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky5.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.0 g/100g
Sacharidy1.5 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu.

Vůně a chuť

Chuť typická pro šunku, přiměřeně slaná, lahodná, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký.

Vůně typická pro šunku.

Konzistence

Konzistence: V uceleném kusu je pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly

Nadstandardní parametry
  1. vysoký obsah masa,
  2. celosvalový výrobek.
Technologický postup

Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, balení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno13.12.2019 08:20:14
VytvořilDana Gabrovská
Změněno13.12.2019 08:20:14
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený