Tisk

Turistický trvanlivý salám krájený

NázevHodnota
Cechovní normaTuristický trvanlivý salám
Číslo cechovní normy2016-03-22-0062
Číslo výrobku2016-03-22-0062/0683
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 65g vepřového masa, 55g hovězího masa.
poměrový parametr obsah tuku/obsah čisté svalové bílkoviny: 2,2

Obsah ČSB: 17,2 g/100g

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890000595
Typ baleníochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
vepřové sádlo
jedlá sůl sjódem
česnek
dextróza
směs koření
řepný cukr
kouřové aroma
Přídatné látky
E 326 - Mléčnan draselný
E 300 - Kyselina askorbová
E 301 - Askorbát sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 120: Košenila, kyselina karmínová, karmíny (Barvivo)
E 575 - Glukono-delta-lakton
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1804 kJ / 100g
430.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky38.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.0 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl3.29 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování mozaika výrobku je masově růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 6 mm. Ojedinělé výkyvy v průměru zrn mozaiky nejsou na závadu. Ojediněle vytavený tuk v okolí tučných zrn je přípustný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná. Na skusu je výrobek hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická až intenzivní po uzení.

Konzistence

pevná, pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa;
povinné zastoupení hovězího masa;
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;

nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,3;

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Na 100g výrobku bylo použito 65g vepřového masa, 55g hovězího masa.
poměrový parametr obsah tuku/obsah čisté svalové bílkoviny: 2,2

Uživatel
Vytvořeno14.12.2017 07:54:24
VytvořilDana Gabrovská
Změněno14.12.2017 07:54:24
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený