Turistický salám
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Turistický trvanlivý salám |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0062 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0062/2209 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Na 100g výrobku bylo použito 130 g vepřového masa a hovězího masa (hovězí maso tvoří 20 %). Obsah ČSB: 16,1 g/100g |
Předkladatel | |
Společnost | Jan Landa Dvořákova 287 47301, Nový Bor Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | přírodní střevo |
Velikost balení | 1.2 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
hovězí maso | |
jedlá sůl | |
koření | |
barvivo z červené řepy | |
pektóza | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1804 kJ / 100g | |
430.86 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 33.5 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 15.0 g/100g | Sacharidy | 1.1 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 22.0 g/100g | Sůl | 3.29 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování mozaika výrobku je masově růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 6 mm. Ojedinělé výkyvy v průměru zrn mozaiky nejsou na závadu. Ojediněle vytavený tuk v okolí tučných zrn je přípustný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná a kořeněná. Na skusu je výrobek hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická až intenzivní po uzení. |
Konzistence | pevná, pružná až tuhá |
Nadstandardní parametry | vysoký obsah masa; nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,08; |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení Technologický obal: Kouři prostupný obal |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Na 100g výrobku bylo použito 130 g vepřového masa a hovězího masa. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 02.07.2020 18:49:49 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 02.07.2020 18:49:49 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |