Tisk

Turistický salám

NázevHodnota
Cechovní normaTuristický trvanlivý salám
Číslo cechovní normy2016-03-22-0062
Číslo výrobku2016-03-22-0062/2209
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Na 100g výrobku bylo použito 130 g vepřového masa a hovězího masa (hovězí maso tvoří 20 %).
poměrový parametr obsah tuku/obsah čisté svalové bílkoviny: 2,08

Obsah ČSB: 16,1 g/100g

Předkladatel
Společnost Jan Landa
Dvořákova 287
47301, Nový Bor
Česká republika
Definice balení
Typ balenípřírodní střevo
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
hovězí maso
jedlá sůl
koření
barvivo z červené řepy
pektóza
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1804 kJ / 100g
430.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky33.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15.0 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny22.0 g/100g
Sůl3.29 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování mozaika výrobku je masově růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 6 mm. Ojedinělé výkyvy v průměru zrn mozaiky nejsou na závadu. Ojediněle vytavený tuk v okolí tučných zrn je přípustný. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná. Na skusu je výrobek hutný, bez patrných tuhých částí. Vůně aromatická až intenzivní po uzení.

Konzistence

pevná, pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

vysoký obsah masa;
povinné zastoupení hovězího masa;
bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad;

nejvýše přípustná hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čisté svalové bílkoviny: 2,08;

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, sušení, balení

Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Na 100g výrobku bylo použito 130 g vepřového masa a hovězího masa.
poměrový parametr obsah tuku/obsah čisté svalové bílkoviny: 2,08

Uživatel
Vytvořeno02.07.2020 18:49:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno02.07.2020 18:49:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený