Tisk

Klobása s medvědím česnekem 220 g

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně neopracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0076
Číslo výrobku2016-08-08-0076/1302
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595010300483
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení220 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
pitná voda
jedlá sůl
škrob
medvědí česnek0.25 %
dextróza
aroma
vepřové střevo
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 120: Košenila, kyselina karmínová, karmíny (Barvivo)
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
934 kJ / 100g
223.07 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky20 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.5 g/100g
Sacharidy2.0 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny16 g/100g
Sůl2.5 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Výrobek nesmí vykazovat vytavený tuk. Povrchový vzhled výrobek je tmavě až kaštanově červenohnědé barvy, případně červené barvy po použité paprice. Povrch je lesklý, hladký až mírně vrásčitý, bez kouřových skvrn. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace. Kapičky zaschlé šťávy na povrchu jsou přípustné

Vůně a chuť

Chuť lahodná, jemně kořeněná, výrazněji po uzení
Vůně příjemná po čerstvé uzenině

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná, na omak zrnitá, nesmí být nesoudržná nebo netypická měkká

Nadstandardní parametry
  •  vysoký obsah masa,
  •  přírodní střevo (pokud je použit technologický obal),
  •  bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku a bílkovinných přísad.
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení,
Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu je povinné využít přírodní střevo o průměru min. 28 mm;
  • ze vyrábět bez technologického obalu.
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno29.10.2019 13:06:47
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.10.2019 13:06:47
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený