Tisk

Staročeský šunkový salám

NázevHodnota
Cechovní normaŠunkový salám
Číslo cechovní normy2015-12-22-0056
Číslo výrobku2015-12-22-0056/0395
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

původ hlavních surovin: ČR; vepřové maso: vepřová kýta a vepřový bok bez kosti

Předkladatel
Společnost PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
549 54, Police nad Metují
Česká republika
Definice balení
EAN kód290178
Typ baleníKouři propustné střevo a vakuové balení
Velikost balení2.5 kg
Složení
vepřové maso82 %
hovězí maso6 %
voda
jedlá sůl
koření
cukr
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
E 326 - Mléčnan draselný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
651 kJ / 100g
155.48 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky9.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.6 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny16 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled
  • Vzhled v nákroji a vypracování – řez je lesklý, hladký, mozaika je tvořena libovými kostkami růžové barvy;
  • drobné vzduchové dutinky a ojedinělé měkké, drobné kolagenní částice jsou ve spojce přípustné;
  • Technologický obal – kouři propustné střevo, pro transport a prodloužení trvanlivosti je použito ještě vakuové balení,
Vůně a chuť

Chuť – přiměřeně slaná a kořeněná; výrobek je na skusu šťavnatý;
Vůně – příjemná, po čerstvé uzenině

Konzistence

pružná, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vyšší obsah masa – 88 %
  2. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad;
  • Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin.
  • Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
  • Zákaz použití rostlinných bílkovin se nevztahuje jen na autentické přírodní koření
Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, tepelné opracování, chlazení, balení;

Technologický obal: Plastové nebo kouři prostupné obaly

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.10.2018 13:11:54
VytvořilMilan Šnor
Změněno05.10.2018 13:11:54
ZměnilJakub Rainisch
Procesní stav
Procesní stavSchválený