Tisk

Vocílka Špekáčky 500 g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/1419
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost PEJSKAR & spol., spol. s r.o.
Žďárská 296
549 54, Police nad Metují
Česká republika
Definice balení
EAN kód8590345409092
Typ baleníbaleno v ochranné atmosféře do plastové vaničky
Velikost balení500 g
Složení
vepřové maso50 %
hovězí maso30 %
vepřové sádlo
voda
jedlá sůl
koření (sladká paprika, černý pepř, muškátový ořech)
sušená zelenina (česnek)
vepřové střívko
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1270 kJ / 100g
303.32 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky28 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny13 g/100g
Sacharidy2 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny12 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

Vůně a chuť příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý.

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vyšší obsah masa – 80 %
  2. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad;
  • Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin.
  • Zákazem použití živočišných bílkovin se rozumí povinné výhradní použití autentického masa jako základní výrobní suroviny, přičemž přídavek jakýchkoliv bílkovinných přísad živočišného původu není povolen.
  • Zákaz použití rostlinných bílkovin se nevztahuje jen na autentické přírodní koření
Technologický postup

příprava suroviny na výrobu, kutrování, narážení, osušení, uzení /vaření, chlazení, balení, etiketování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.03.2019 13:21:27
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.03.2019 13:21:27
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený