Vysočina
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Vysočina |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0060 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0060/0702 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | vepřové maso (vepřová plec, VVBK 50 % ořez) – původ EU; hovězí maso (H4) – původ EU; vepřové sádlo – původ EU. |
Předkladatel | |
Společnost | PEJSKAR & spol., spol. s r.o. Žďárská 296 549 54, Police nad Metují Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592337350252 |
Typ balení | Kouři propustné střevo a vakuové balení |
Velikost balení | 300 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 74 % |
hovězí maso | 11 % |
vepřové sádlo | 10 % |
jedlá sůl | |
pepř černý | |
pepř bílý | |
česnek | |
Přídatné látky | |
E 250 - Dusitan sodný | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1733 kJ / 100g | |
413.9 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 37 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 13 g/100g | Sacharidy | 2.2 g/100g | z toho cukry | 0.6 g/100g | Bílkoviny | 19 g/100g | Sůl | 2.5 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování velmi jemná mozaika, tmavěji růžové barvy. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 2 mm. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Řez je lesklý, směrem k okraji může být mírně tmavší. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červenohnědá. |
Vůně a chuť | Chuť je aromatická, přiměřeně slaná a kořeněná, zejména po pepři a po uzení. Na skusu je hutný, bez patrných tuhých částí. |
Konzistence | tužší, soudržná |
Nadstandardní parametry | vysoký obsah masa – 130 g na 100 g výrobku |
Technologický postup | Příprava suroviny na výrobu, mělnění, kutrování, narážení do technologického kouři propustného obalu, tepelné opracování, sušení, balení, etiketování |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 05.10.2018 13:16:11 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 05.10.2018 13:16:11 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |