Tisk

Staročeské vepřové výpečky

NázevHodnota
Cechovní normaMasové konzervy
Číslo cechovní normy2016-03-21-0118
Číslo výrobku2016-03-21-0118/1795
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - konzervy
Charakteristika výrobku

Sterilovaný masný výrobek. Konzerva.

Předkladatel
Společnost PT servis konzervárna spol. s r.o.
Purkyňova 1000
390 02, Tábor
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594044446938
Typ balenísklo
Velikost balení300 g
Obrázky
VepřVýpečkyStaro300gREK
Složení
vepřové maso70
pitná voda
vepřové kůže9
vepřové sádlo5
cibule smažená
sušená cibule
česnek sušený
kmín
pepř
jedlá sůl
glukózový sirup
extrakty koření
Přídatné látky
E 250: Dusitan sodný (Konzervant, stabilizátor barviva)
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 575 - Glukono-delta-lakton
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
900 kJ / 100g
214.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky8.9 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.8 g/100g
Sacharidy2.0 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny3.9 g/100g
Sůl1.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Z části homogenní dílo s kusy vepřového masa barvy růžové v přiměřeně tuhém aspiku krytá přiměřenou vrstvou tuku.

Vůně a chuť

Vůně typická po vepřovém masem a smažené cibulce , bez cizích zápachů. Chuť přiměřeně slaná, typická pro vepřové maso a smaženou cibulku, chuť aspiku mírně slaná, chuť tuku typická, bez cizích příchutí.

Konzistence

Maso křehké, měkké, aspik přiměřeně tuhý.

Nadstandardní parametry

nižší obsah tuku max. 15%

bez fosfátů a E 621

vysoký obsah masa – min. 70%

 

Technologický postup

Všechny navážené komponenty řádně promícháme a promíchané dílo strojně plníme do obalu. Strojově uzavřeme a po vložení do sterilačních košů sterilujeme dle předepsaného sterilačního programu. Po vyhodnocení sterilačního procesu jsou výrobky předány do skladu a přepravovány k expedici – etiketace a balení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah soli max. 2,5%

obsah tuku max. 15%

Mikrobiologicky výrobek splňuje požadavky obchodní sterility (masný výrobek – konzerva).

Uživatel
Vytvořeno19.07.2019 11:28:36
VytvořilEva Doubková
Změněno19.07.2019 11:28:36
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný