Tisk

Staročeský špekáček

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/0816
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Krušnohorské uzeniny J+J Radoš s.r.o.
Osecká 179/19
435 11, Lom
c
Definice balení
EAN kód292041
Typ baleníVakuové balení
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso32 %
vepřové sádlo26
hovězí maso18 %
vepřové kůže5 %
jedlá sůl
bramborový škrob
koření (pepř, paprika)
sušený česnek
glukózový sirup
dextróza
extrakty koření
bramborový škrob
živočišná bílkovina
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 500: Uhličitany sodné (Regulátor kyselosti, zahušťovadlo, protispékavá látka)
E 412 - Guma guar
E 450 - Difosforečnany
E 452 - Polyfosforečnany
E 211 - Benzoát sodný
E 202 - Sorbát draselný
E 270: Kyselina mléčná (Regulátor kyselosti)
E 260: Kyselina octová (Konzervant, regulátor kyselosti)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1854 kJ / 100g
442.8 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky45 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.1 g/100g
Sacharidy3.2 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny7.9 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Dílo pevné a soudržné konzistence na řezu s jemnou mozaikou, zlatohnědé barvy.

Vůně a chuť

příjemná chuť po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry
  1. vyšší  obsah masa
  2. hovězí nebo vepřová  kroužková střeva
  3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Připravené suroviny kromě sádla přemeleme v řezačce přes desku s otvory č. 5. Ze surovin a přísad vymícháme v kutru jedlou pojivou spojku. Na závěr míchání přidáme podchlazené hřbetní sádlo,osekáme na velikost cca 6-8 mm. Dílo narazíme do připravených obalů, dělíme na jednotlivé kusy a tepelně opracujeme příslušným programem v udírně tak, aby teplota v jádře při vaření dosáhla 70 °C po dobu 10 minut. Poté intenzivně zchladíme a připravujeme k expedici

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno05.03.2018 09:20:39
VytvořilDana Gabrovská
Změněno05.03.2018 09:20:39
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavPřipomínkovaný