Tisk

Blatenská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2269
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

Předkladatel
Společnost J&K řeznictví, a.s.
Antala Staška 1670/80
14000, Praha
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebaleno
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso90 %
pitná voda
vepřové sádlo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
dextróza
extrakty koření
česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 451 - Trifosforečnany
E 301 - Askorbát sodný
E 450 - Difosforečnany
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1228 kJ / 100g
293.29 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.0 g/100g
Sacharidy1.4 g/100g
z toho cukry0.3 g/100g
Bílkoviny16.0 g/100g
Sůl2.22 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny.
Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, lahodná
Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

tuhá, pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa
2. vepřová střeva
3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

1. příprava suroviny na výrobu
2. mělnění
3. kutrování
4. narážení
5. uzení/vaření
6. chlazení

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno28.07.2020 13:06:48
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.07.2020 13:06:48
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g