Tisk
Blatenská klobása
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/2269 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný |
Předkladatel | |
Společnost | J&K řeznictví, a.s. Antala Staška 1670/80 14000, Praha Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | nebaleno |
Velikost balení | 2.0 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | 90 % |
pitná voda | |
vepřové sádlo | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
směs koření | |
dextróza | |
extrakty koření | |
česnek | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E 450 - Difosforečnany | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1228 kJ / 100g | |
293.29 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 27.0 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 10.0 g/100g | Sacharidy | 1.4 g/100g | z toho cukry | 0.3 g/100g | Bílkoviny | 16.0 g/100g | Sůl | 2.22 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký, barva na řezu odpovídá použitým surovinám. Mohou zde být patrné částice použitého koření a také zde mohou být zastoupeny výrazně bílé, stejnoměrně rozmístěné kostky tučné suroviny. |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, lahodná |
Konzistence | tuhá, pevná, soudržná |
Nadstandardní parametry | 1. vysoký obsah masa |
Technologický postup | 1. příprava suroviny na výrobu |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 28.07.2020 13:06:48 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 28.07.2020 13:06:48 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |