Tisk

Špekáčky Majer

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/2189
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

– Tepelně opracovaný masný výrobek;
– Drobný masný výrobek;
– Ručně vázaný.

 

Upřesnění energetické hoodnoty v kcal:

na obale výrobku je energetická hodnota v kcal: 298,2 kcal/100 g.

Předkladatel
Společnost MAJER - ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ s.r.o.
Luční 606
33011, Třemošná
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolně loženo
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní síť prodejen; rozvoz vlastními chlazenými auty
Složení
hovězí maso30 %
vepřové maso30 %
hřbetní sádlo20 %
voda18 %
vepřové kůže2 %
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1232.5 kJ / 100g
294.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.6 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny11.9 g/100g
Sůl1.98 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva hnědo červená v řezu tmavě růžová po kvalitním mase, v nákroji viditelná zrna špeku.

Vůně a chuť

Vůně po čerstvé uzenině kvalitním přírodním koření a čerstvém česneku.

Konzistence

Konzistence pružná, křehká, soudržná.

Nadstandardní parametry

– Dodržení normy ČSN 577115 z roku 1989
– Vlastní prodejní síť zásobována vlastními vozidly
– Vysoký obsah masa při zachování výjimečných chuťových vlastností
– Nižší obsah soli
– Vyloučení jakékoli mouky
– Dodržení tradičních postupů výroby

Technologický postup

1. Nákup kvalitních českých kusů v nejvyšších třídách jakosti
2. Standardizované třídění surovin
3. Zpracování, příprava a solení surovin
4. Zchlazení a zrání suroviny
5. Semletí na desce 2 mm
6. Kutrování /míchání
7. Narážení
8. Ruční vázání
9. Uzení v šesti krocích s dvojitým zakuřováním
10. Chlazení
11. Svěšování do přepravek
12. Prodej ve vlastní síti prodejen Majer, popřípadě e-shop

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.09.2020 14:38:58
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.09.2020 14:38:58
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g