Tisk

Špekáčky Majer

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/2189
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

– Tepelně opracovaný masný výrobek;
– Drobný masný výrobek;
– Ručně vázaný.

Předkladatel
Společnost MAJER - ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ s.r.o.
Luční 606
33011, Třemošná
Česká republika
Definice balení
Typ balenívolně loženo
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní st prodejen; rozvoz vlastními chlazenými auty
Složení
hovězí maso35 %
vepřové maso20 %
hřbetní sádlo23 %
voda18 %
vepřové kůže2 %
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1232.5 kJ / 100g
294.36 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky27.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.6 g/100g
Sacharidy0.1 g/100g
z toho cukry0.1 g/100g
Bílkoviny11.9 g/100g
Sůl1.98 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva hnědo červená v řezu tmavě růžová po kvalitním mase, v nákroji viditelná zrna špeku.

Vůně a chuť

Vůně po čerstvé uzenině kvalitním přírodním koření a čerstvém česneku.

Konzistence

Konzistence pružná, křehká, soudržná.

Nadstandardní parametry

– Dodržení normy ČSN 577115 z roku 1989
– Vlastní prodejní síť zásobována vlastními vozidly
– Vysoký obsah masa při zachování výjimečných chuťových vlastností
– Nižší obsah soli
– Vyloučení jakékoli mouky
– Dodržení tradičních postupů výroby

Technologický postup

1. Nákup kvalitních českých kusů v nejvyšších třídách jakosti
2. Standardizované třídění surovin
3. Zpracování, příprava a solení surovin
4. Zchlazení a zrání suroviny
5. Semletí na desce 2 mm
6. Kutrování /míchání
7. Narážení
8. Ruční vázání
9. Uzení v šesti krocích s dvojitým zakuřováním
10. Chlazení
11. Svěšování do přepravek
12. Prodej ve vlastní síti prodejen Majer, popřípadě e-shop

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno23.06.2020 10:01:04
VytvořilDana Gabrovská
Změněno23.06.2020 10:01:04
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený