Krůtí klobása s medvědím česnekem
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Klobása tepelně opracovaná |
Číslo cechovní normy | 2016-08-08-0075 |
Číslo výrobku | 2016-08-08-0075/1906 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Klobása vyráběná pouze z krůtího masa bez přídavku jiného druhu masa. Klobása je ochucena medvědím česnekem, který dodává klobáse velice zajímavou chuť a strukturu na řezu. Krůtí klobása má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. |
Předkladatel | |
Společnost | PROMINENT CZ s.r.o. Brniště 4 471 29, Brniště Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | pultový prodej ve vlastních prodejnách |
Velikost balení | 2.0 kg |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny |
Složení | |
krůtí maso | 83 % |
pitná voda | 14.1 % |
jedlá sůl | 1.66 % |
koření | 0.96 % |
sušený medvědí česnek | 0.28 % |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka) | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
E 516: Síran vápenatý (Látka zlepšující mouku, sekvestrant, plnidlo) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
538 kJ / 100g | |
128.49 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 6.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1.6 g/100g | Sacharidy | 0.4 g/100g | z toho cukry | 0.2 g/100g | Bílkoviny | 18 g/100g | Sůl | 2.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji – barva růžovo-červená, kousky česneku |
Vůně a chuť | Chuť a vůně – příjemná a aromatická po použitých surovinách, příjemně slaná a kořeněná. |
Konzistence | pružná až tuhá |
Nadstandardní parametry | Výrobek je bez glutamátu, SOM, vysoký obsah masa, nízký obsah tuku |
Technologický postup | Maso, koření – navážení surovin – kutrování spojky – vmíchání vložky (kousky masa s kořením a vodou) – plnění přes narážku do střev – zavěšení na koš – tepelná úprava (min.70°C/10minut) – chlazení – svěšení – balení do beden – expedice (vlastní prodejny) |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Hodnoty v hotovém výrobku: |
Uživatel | |
Vytvořeno | 20.09.2019 20:46:26 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 20.09.2019 20:46:26 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Ocenění a značky kvality | |
Regionální potravina | |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |