Tisk

Krůtí klobása s medvědím česnekem

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/1906
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Klobása vyráběná pouze z krůtího masa bez přídavku jiného druhu masa. Klobása je ochucena medvědím česnekem, který dodává klobáse velice zajímavou chuť a strukturu na řezu. Krůtí klobása má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku.
Koření 0,96% (zahušťovadlo: E407, antioxidant: E316, regulátor kyselosti: E516, kořenící látky, kořenící extrakt).
Výrobek je plněn do přírodních vepřových střev.

Předkladatel
Společnost PROMINENT CZ s.r.o.
Brniště 4
471 29, Brniště
Česká republika
Definice balení
Typ balenípultový prodej ve vlastních prodejnách
Velikost balení2.0 kg
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
krůtí maso83 %
pitná voda14.1 %
jedlá sůl1.66 %
koření0.96 %
sušený medvědí česnek0.28 %
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 407: Karagenan (Zahušťovadlo, stabilizátor, želírující látka)
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
E 516: Síran vápenatý (Látka zlepšující mouku, sekvestrant, plnidlo)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
538 kJ / 100g
128.49 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky6.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.6 g/100g
Sacharidy0.4 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny18 g/100g
Sůl2.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji – barva růžovo-červená, kousky česneku

Vůně a chuť

Chuť a vůně – příjemná a aromatická po použitých surovinách, příjemně slaná a kořeněná.

Konzistence

pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

Výrobek je bez glutamátu, SOM, vysoký obsah masa, nízký obsah tuku

Technologický postup

Maso, koření – navážení surovin – kutrování spojky – vmíchání vložky (kousky masa s kořením a vodou) – plnění přes narážku do střev – zavěšení na koš – tepelná úprava (min.70°C/10minut) – chlazení – svěšení – balení do beden – expedice (vlastní prodejny)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Hodnoty v hotovém výrobku:
Obsah tuku: 6,8%;
Obsah bílkovin: 18g;
Obsah soli: 2,1%.

Uživatel
Vytvořeno20.09.2019 20:46:26
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.09.2019 20:46:26
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Regionální potravina
Procesní stav
Procesní stavSchválený