Tisk
Špekáčky tradiční ZTS – NA GRIL
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Špekáček |
Číslo cechovní normy | 2015-12-22-0054 |
Číslo výrobku | 2015-12-22-0054/0977 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Uzeniny Příbram, a.s. Antala Staška 1670/80 140 00, Praha 4 Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8592890000762 |
Typ balení | ochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií |
Velikost balení | 640 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
hovězí maso | 39 % |
vepřové sádlo | |
pitná voda | |
vepřové maso | 18 % |
vepřové sádlo | |
vepřové střevo | |
bramborový škrob | |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
směs koření | |
Přídatné látky | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 300 - Kyselina askorbová | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1556 kJ / 100g | |
371.63 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 36 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g/100g | Sacharidy | 2.4 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 11.0 g/100g | Sůl | 2.2 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek světle až tmavě růžové barvy, špekové kostky jsou nepravidelně rozložené, připouští se drobné dutinky, mírně vytavený tuk a drobná měkká kolagenní zrna, Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá, kusy přibližně stejné hmotnosti bez deformace, kapičky zashclé šťávy přípustné |
Vůně a chuť | Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, na skusu je ohřátý výrobek šťavnatý Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření |
Konzistence | pružná, křehká, soudržná |
Nadstandardní parametry |
Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti. |
Technologický postup |
|
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 01.06.2018 09:42:00 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 01.06.2018 09:42:00 |
Změnil | Jakub Machala |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |