Tisk

Špekáčky tradiční ZTS – NA GRIL

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/0977
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, 140 00 Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód8592890000762
Typ baleníochranná atmosféra, vanička tvořená z fólií
Velikost balení640 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Obrázky
spekacky_grill
Složení
hovězí maso39 %
vepřové sádlo
pitná voda
vepřové maso18 %
vepřové sádlo
vepřové střevo
bramborový škrob
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
směs koření
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1556 kJ / 100g
371.63 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy2.4 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny11.0 g/100g
Sůl2.2 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek světle až tmavě růžové barvy, špekové kostky jsou nepravidelně rozložené, připouští se drobné dutinky, mírně vytavený tuk a drobná měkká kolagenní zrna,

Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá, kusy přibližně stejné hmotnosti bez deformace, kapičky zashclé šťávy přípustné

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, na skusu je ohřátý výrobek šťavnatý

Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vyšší  obsah masa
  2. hovězí nebo vepřová  kroužková střeva
  3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup
  1. příprava suroviny na výrobu
  2. mělnění
  3. kutrování
  4. narážení
  5. uzení/vaření
  6. chlazení
  7. balení
  8. etiketování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno01.06.2018 09:42:00
VytvořilDana Gabrovská
Změněno01.06.2018 09:42:00
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený