Tisk

Tlačenka světlá

NázevHodnota
Cechovní normaTlačenka
Číslo cechovní normy2017-08-22-0337
Číslo výrobku2017-08-22-0337/2192
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek – vařený masný výrobek

Předkladatel
Společnost Zemědělská a.s.Krucemburk,akciová společnost
Koželužská 385
58266, Krucemburk
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalený výrobek - pouze technologický obal
Velikost balení3 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso79 %
masový vývar
vepřové kůže
jedlá sůl
koření - pepř, nové koření, majoránka, česnek, sůl
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
737 kJ / 100g
176.02 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky15.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny5.0 g/100g
Sacharidy0.9 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny8.8 g/100g
Sůl0.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Na řezu jsou znatelné kostky krájeného vařeného masa, částice použitého koření, spojka je lesklá, barva světlá. Náplň je kompaktní, pružná.

Vůně a chuť

Chuť jemně slaná po vařeném mase a příjemná po použitém koření,
Vůně převažující po vařeném mase a použitém koření.

Konzistence

pevná, pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

Bez lepku
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (79%);
Bez zvýrazňovačů chuti;
Bez přídavku bílkovinných přísad.

Technologický postup

Vařené maso se nakrájí na požadovanou velikost, ruční míchání s vývarem a kořením, plnění do technologických obalů – umělé střevo, ruční vázání, tepelné opracování, chlazení, uložení v chlazeném skladu s vyznačením povinných údajů

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno10.06.2020 06:48:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno10.06.2020 06:48:08
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený