Tisk

Farmářské špekáčky

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/1698
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný výrobek tepelně opracovaný

Předkladatel
Společnost Uzeniny Příbram, a.s.
Antala Staška 1670/80
140 00, Praha 4
Česká republika
Definice balení
EAN kód290264
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení640 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
vepřové maso70 %
hovězí maso15 %
vepřové sádlo
pitná voda
vepřové střevo
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
koření (paprika sladká, pepř černý, muškátový ořech)
sušená zelenina (česnek)
extrakty koření
Přídatné látky
E 250 - Dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1395 kJ / 100g
333.17 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky31 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny12 g/100g
Sacharidy0.6 g/100g
z toho cukry0.2 g/100g
Bílkoviny15.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry

Vysoký podíl masa;
Přírodní vepřové střevo

Technologický postup

Příprava surovin pro výrobu;
Kutrování;
Narážení;
Sušení;
Uzení/Vaření;
Chlazení;
Balení;
Etiketování.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno20.05.2019 11:54:29
VytvořilDana Gabrovská
Změněno20.05.2019 11:54:29
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený