Tisk

Špekáčky Dvořák

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/1170
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Ručně vázaný tepelně opracovaný výrobek

Předkladatel
Společnost Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03, Praha 10 - Malešice
Česká republika
Definice balení
Typ balenínebalený
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso39 %
vepřové maso18 %
hřbetní sádlo20 %
pitná voda
jedlá sůl
směs koření
dextróza
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 300 - Kyselina askorbová
E 452 - Polyfosforečnany
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Dílo pevné a soudržné konzistence na řezu mozaikového vzhledu na povrchu zlatohnědé barvy.

Vůně a chuť

Příjemná chuť po čerstvé uzenině a koření.

Konzistence

Pevná, soudržná.

Nadstandardní parametry
  1. vyšší  obsah masa
  2. hovězí nebo vepřová  kroužková střeva
  3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

1. Příprava suroviny na výrobu.
2. Mělnění.
3. Kutrování.
4. Narážení.
5. Uzení/vaření.
6. Chlazení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno25.10.2018 07:05:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno25.10.2018 07:05:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený