Tisk

Jogurt jahodový 400 g

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt zrající v tanku – ochucený (s příchutí)
Číslo cechovní normy2017-07-18-0307
Číslo výrobku2017-07-18-0307/1860
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku

Ochucený jogurt je kysaný mléčný výrobek., získaný standardizací, pasterací, zakysáním, zráním a přidáním ochucující složky. Ochucený jogurt obsahuje minimálně 2,5 % hmotnostních tuku v bílé hmotě.

Ochucující složka jahodová – jahody 50 %, cukr, pitná voda, modifikovaný kukuřičný škrob, šťáva z černé mrkve, přírodní aroma, koncentrát citrónové šťávy, stabilizátor: pektiny)

Předkladatel
Společnost Ekomilk a.s.
Příborská 818
738 37, Frýdek-Místek
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594033402037
Typ baleníkelímek PET, ALU víčko
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
mléko
ochucující složka24 %
sušené odstředěné mléko2 %
jogurtová kultura0.011 %
kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
379 kJ / 100g
90.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.8 g/100g
Sacharidy13.0 g/100g
z toho cukry12.6 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Barva odpovídající jahodové ochucující složce.

Vůně a chuť

Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová s příchutí jahod.

Konzistence

stejnorodá, krémovitá, přímeně hustá, mírné oddělování syrovátky není na závadu.

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko,
jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky;
mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou – nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky;
četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 10 na 7 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku.

Technologický postup

Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah mléčnéhotuku minimálně 2,7 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 – 4,5

Uživatel
Vytvořeno28.08.2019 13:11:43
VytvořilDana Gabrovská
Změněno28.08.2019 13:11:43
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený