Tisk

Smetanový jogurt bílý

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/0463
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
565 01, Choceň
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594003211140
Typ baleníplastový kbelík
Velikost balení5 kg
Složení
smetana
jogurtové kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
502 kJ / 100g
119.89 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.5 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva – přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně,

Vůně a chuť

chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou; nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku;

Technologický postup

příprava mléčné (smetanové) směsi – pasterace
– vychlazení na teplotu fermentace
– přídavek jogurtové kultury

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:36:09
VytvořilMichal Buša
Změněno08.09.2017 17:36:09
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený