Tisk

Smetanový jogurt bílý

NázevHodnota
Cechovní normaJogurt bílý zrající v tanku
Číslo cechovní normy2016-02-2-0099
Číslo výrobku2016-02-2-0099/0462
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Choceňská mlékárna s.r.o.
Kollárova 481
565 01, Choceň
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594003215063
Typ baleníPP(PS)-kelímek a Al víčko
Velikost balení380 g
Složení
smetana
jogurtové kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
502 kJ / 100g
119.89 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky10.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny6.1 g/100g
Sacharidy3.8 g/100g
z toho cukry3.8 g/100g
Bílkoviny3.5 g/100g
Sůl0.1 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva – přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně,

Vůně a chuť

chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře

Konzistence

jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu

Nadstandardní parametry

mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou; nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku;

Technologický postup

příprava mléčné (smetanové) směsi – pasterace
– vychlazení na teplotu fermentace
– přídavek jogurtové kultury

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno08.09.2017 17:37:28
VytvořilMichal Buša
Změněno08.09.2017 17:37:28
ZměnilJakub Machala
Procesní stav
Procesní stavSchválený