Tisk
Smetanový jogurt bílý
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt bílý zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2016-02-2-0099 |
Číslo výrobku | 2016-02-2-0099/0462 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý |
Charakteristika výrobku | |
Předkladatel | |
Společnost | Choceňská mlékárna s.r.o. Kollárova 481 565 01, Choceň Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594003215063 |
Typ balení | PP(PS)-kelímek a Al víčko |
Velikost balení | 380 g |
Složení | |
smetana | |
jogurtové kultury | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
502 kJ / 100g | |
119.89 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.1 g/100g | Sacharidy | 3.8 g/100g | z toho cukry | 3.8 g/100g | Bílkoviny | 3.5 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva – přirozeně bílá až nažloutlá po mléce a smetaně, |
Vůně a chuť | chuť: příjemně nakyslá, jogurtová, čistá vůně po použité kultuře |
Konzistence | jemně krémová, homogenní, přítomnost uvolněné syrovátky na povrchu není na závadu |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě „Syrové kravské mléko“; jogurt nesmí obsahovat: škrob, želatina, zahušťující látky, mléko a mléčné složky nesmí být nahrazeny nemléčnou složkou; nesmí obsahovat: konzervační látky, barviva, aromatické látky; četnost živých jogurtových kultur musí být nejméně 107 na 1 gram výrobku na konci doby použitelnosti výrobku; |
Technologický postup | příprava mléčné (smetanové) směsi – pasterace |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 08.09.2017 17:37:28 |
Vytvořil | Michal Buša |
Změněno | 08.09.2017 17:37:28 |
Změnil | Jakub Machala |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |