Smetanový jogurt bílý 150 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Jogurt bílý zrající v tanku |
Číslo cechovní normy | 2016-02-2-0099 |
Číslo výrobku | 2016-02-2-0099/1289 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - kysané mléčné výrobky s mezofilními a termofilními bakteriem - jogurt bílý |
Charakteristika výrobku | Smetanový jogurt je kysaný mléčný výrobek, získaný standardizací, pasterací, zakysáním a zráním. Původ hlavní suroviny – Česká republika |
Předkladatel | |
Společnost | Ekomilk a.s. Příborská 818 738 37, Frýdek-Místek Česká republika |
Definice balení | |
Typ balení | kelímek PET, ALU víčko |
Velikost balení | 150 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
smetana | |
jogurtová kultura | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
477 kJ / 100g | |
113.92 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 10 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 6.5 g/100g | Sacharidy | 3.3 g/100g | z toho cukry | 3.3 g/100g | Bílkoviny | 3 g/100g | Sůl | 0.1 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Barva mléčně bílá až krémovitá. |
Vůně a chuť | Vůně charakteristická po použité kultuře, bez cizích příchutí a pachů, chuť jogurtová, smetanová. |
Konzistence | stejnorodá, hladká, krémovitá. |
Nadstandardní parametry | mléčná surovina odpovídá cechovní normě Syrové kravské mléko, |
Technologický postup | Standardizace smetanové směsi – pasterace – homogenizace – chlazení na teplotu fermentace + přídavek jogurtové kultury – fermentace – chlazení – plnění |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah mléčnéhotuku minimálně 10 %; obsah sušiny minimálně 17 %; kyselost před expedicí: pH 3,9 – 4,5 |
Uživatel | |
Vytvořeno | 30.01.2019 09:01:43 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 30.01.2019 09:01:43 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |