Tisk

Smečenské špekáčky

NázevHodnota
Cechovní normaŠpekáček
Číslo cechovní normy2015-12-22-0054
Číslo výrobku2015-12-22-0054/1191
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Růžena Hejná
k Rybníkun 259
27305, Smečno
c
Definice balení
Typ balenívolně loženo
Velikost balení2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
hovězí maso38 %
vepřové maso19 %
vepřové sádlo
pitná voda
jedlá sůl
kořenící směs
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Základní výživové hodnoty
Tuky g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny g/100g
Sacharidy g/100g
z toho cukry g/100g
Bílkoviny g/100g
Sůl g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek světle až tmavě růžové barvy, špekové kostky jsou nepravidelně rozložené, připouští se drobné dutinky, mírně vytavený tuk a drobná měkká kolagenní zrna,

Povrchový vzhled – barva světlé hnědá až zlatohnědá, kusy přibližně stejné hmotnosti bez deformace, kapičky zashclé šťávy přípustné

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná a kořeněná, na skusu je ohřátý výrobek šťavnatý

Vůně příjemná po čerstvé uzenině a koření

Konzistence

pružná, křehká, soudržná

Nadstandardní parametry
  1. vyšší  obsah masa
  2. hovězí nebo vepřová  kroužková střeva
  3. bez zvýrazňovačů chuti, lepku a bílkovinných přísad

Nepřipouští se použití strojně odděleného masa, drůbežího strojně odděleného masa, rostlinných bílkovin, živočišných bílkovin, zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup
  1. příprava suroviny na výrobu
  2. mělnění
  3. kutrování
  4. narážení
  5. uzení/vaření
  6. chlazení
  7. balení
  8. etiketování
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno30.10.2018 19:38:33
VytvořilDana Gabrovská
Změněno30.10.2018 19:38:33
Procesní stav
Procesní stavSchválený