Sloupnická hovězí šunka
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka nejvyšší jakosti |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0068 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0068/1881 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Šunka nejvyšší jakosti, vyrobená z 95 % hovězí kýty, tmavě červené barvy, příjemně slaná, s pikantní chutí barevného pepře na povrchu výrobku. |
Předkladatel | |
Společnost | ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o. Dolní Sloupnice 134 56553, Sloupnice Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 298525 |
Typ balení | vakuovaný sáček |
Velikost balení | 400 g |
Způsob distribuce výrobku | vlastní prodejny |
Složení | |
hovězí kýta | 95 % |
pitná voda | |
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný | |
celý barevný pepř | |
cukr | |
Přídatné látky | |
E 450 - Difosforečnany | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
389 kJ / 100g | |
92.91 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 18.0 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled : Na řezu jsou patrné jednotlivé svaly, tmavě červená barva masa, na povrchu hrubý barevný pepř. |
Vůně a chuť | Vůně: charakteristická pro šunku, jemná uzená vůně. Chuť: plná lahodná chuť po hovězím mase, příjemně slaná, pikantní po pepři. |
Konzistence | Konzistence: pevná, soudržná, křehká. |
Nadstandardní parametry | Sunka nejvyšší jakosti, obsah ČSB minimálně 16%. |
Technologický postup | Nastřikování, masírování, formování, kořenění, tepelné opracování, osušování, zauzování |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Obsah ČSB minimálně 16%, obsah hovězí kýty 95%, |
Uživatel | |
Vytvořeno | 13.12.2019 08:47:21 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 13.12.2019 08:47:21 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |