Tisk

Sloupnická hovězí šunka

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/1881
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Šunka nejvyšší jakosti, vyrobená z 95 % hovězí kýty, tmavě červené barvy, příjemně slaná, s pikantní chutí barevného pepře na povrchu výrobku.
Jako technologický obal pro formování výrobku je použita jedlá kolagenní folie na povrchu výrobku(hovězí kolagen, glycerin, voda). Neobsahuje alergeny

Předkladatel
Společnost ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.
Dolní Sloupnice 134
56553, Sloupnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód298525
Typ balenívakuovaný sáček
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkuvlastní prodejny
Složení
hovězí kýta95 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
celý barevný pepř
cukr
Přídatné látky
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 316 - Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný)
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
389 kJ / 100g
92.91 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny18.0 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled : Na řezu jsou patrné jednotlivé svaly, tmavě červená barva masa, na povrchu hrubý barevný pepř.

Vůně a chuť

Vůně: charakteristická pro šunku, jemná uzená vůně. Chuť: plná lahodná chuť po hovězím mase, příjemně slaná, pikantní po pepři.

Konzistence

Konzistence: pevná, soudržná, křehká.

Nadstandardní parametry

Sunka nejvyšší jakosti, obsah ČSB minimálně 16%.

Technologický postup

Nastřikování, masírování, formování, kořenění, tepelné opracování, osušování, zauzování

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Obsah ČSB minimálně 16%, obsah hovězí kýty 95%,
nařízení komise (ES) 2073/2005.

Uživatel
Vytvořeno06.09.2019 13:00:59
VytvořilDana Gabrovská
Změněno06.09.2019 13:00:59
Procesní stav
Procesní stavSchválený