Šlehané podmáslí meruňkové 330 ml
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Podmáslí kysané, ochucené |
Číslo cechovní normy | 2018-12-11-0409 |
Číslo výrobku | 2018-12-11-0409/1349 |
Zařazení dle legislativy | Mléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání |
Charakteristika výrobku | Mléčný výrobek získaný kysáním podmáslí za použití bakterií mléčného kysání, tepelně neošetřený po kysacím procesu, s přídavkem meruňkové ovocné složky. Původ suroviny – Česká republika; složení ovocné složky: |
Předkladatel | |
Společnost | Moravia Lacto a.s. Jiráskova 2430/94 586 01, Jihlava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594006324380 |
Typ balení | kartonový obal PURE PAK |
Velikost balení | 0.33 l |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
aroma | |
plnotučné mléko | |
ovocná složka | 12 % |
mlékárenské kultury | |
Přídatné látky | |
E 440 - Pektiny | |
E 330 - Kyselina citrónová | |
E 331: Citráty sodné (Regulátor kyselosti, emulgátor, stabilizátor, sekvestrant) | |
E 101: Riboflavin (Barvivo, vitamin B2) | |
Alergeny | |
7 | Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy) |
Energetická hodnota výrobku | |
275 kJ / 100g | |
65.68 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 1 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g/100g | Sacharidy | 11 g/100g | z toho cukry | 11 g/100g | Bílkoviny | 3.0 g/100g | Sůl | 0.09 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | barva: s lehce oranžovým odstínem po ovocné složce |
Vůně a chuť | Chuť: mléčně kyselá, charakteristická pro výrobek a použitou mléčnou kulturu, čistá, s jemnou meruňkovou příchutí |
Konzistence | Konzistence: stejnorodá, přiměřeně hustá s kousky ovoce. |
Nadstandardní parametry | obsah živých kultur min. 10 na 6 v 1 g. Obsahuje kousky ovoce. |
Technologický postup | Mléčná směs se po pasteraci a temperaci zakysává mléčnými kulturami. Po zrání se promíchá a dochladí na požadovanou teplotu plnění. Během čerpání ke stáčení se přidává ovocná složka v požadovaném poměru. Stáčí se do recyklovatelných kartonových obalů „PURE PAK“. Skladuje se při teplotě od +2 do +8°C. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | obsah vápníku 120 g/100 ml |
Uživatel | |
Vytvořeno | 26.08.2020 19:27:49 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 26.08.2020 19:27:49 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |