Tisk

Šlehané podmáslí s čokoládou a banánem

NázevHodnota
Cechovní normaPodmáslí kysané, ochucené
Číslo cechovní normy2018-12-11-0409
Číslo výrobku2018-12-11-0409/1345
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - smetana tekutá - smetana ke šlehání
Charakteristika výrobku

Původ suroviny – Česká republika;
ovocná složka 12% (cukr, voda, banány (10%), kakao (3,5%), zahušťovadlo modifikovaný kukuřičný škrob, čokoládový prášek (2,5%), banánové aroma).

Předkladatel
Společnost Moravia Lacto a.s.
Jiráskova 2430/94
586 01, Jihlava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594006324496
Typ baleníkartonový obal PURE PAK
Velikost balení0.33 l
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
aroma
plnotučné mléko
ovocná složka12 %
mlékárenské kultury
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
294 kJ / 100g
70.22 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky1 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny0.5 g/100g
Sacharidy11 g/100g
z toho cukry11 g/100g
Bílkoviny3.1 g/100g
Sůl0.09 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

barva: s hnědým odstínem

Vůně a chuť

Chuť: mléčně kyselá, charakteristická pro výrobek a použitou mléčnou kulturu, čistá, s jemnou banánovou a čokoládovou příchutí
Vůně: mléčně nakyslá, charakteristická pro použitou mléčnou kulturu a ovocnou složku, čistá, bez cizích pachů

Konzistence

Konzistence: stejnorodá, přiměřeně hustá

Nadstandardní parametry

obsah živých kultur min. 10 na 6 v 1 g. Obsahuje kousky ovoce.

Technologický postup

Mléčná směs se po pasteraci a temperaci zakysává mléčnými kulturami. Po zrání se promíchá a dochladí na požadovanou teplotu plnění. Během čerpání ke stáčení se přidává ovocná složka v požadovaném poměru. Stáčí se do recyklovatelných kartonových obalů „PURE PAK“. Skladuje se při teplotě od +2 do +8°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

obsah vápníku 120 g/100 ml

Uživatel
Vytvořeno07.02.2019 11:17:18
VytvořilDana Gabrovská
Změněno07.02.2019 11:17:18
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Hustopečský špekáčkový
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg
Tavený sýr HIT
Staročeské vepřové výpečky
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Kuřecí maso ve vlastní šťávě
Staročeské vepřové ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Halušky vařené 600 g