Tisk

Slanina uzená

NázevHodnota
Cechovní normaTepelně opracované maso
Číslo cechovní normy2017-08-22-0338
Číslo výrobku2017-08-22-0338/1598
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Tepelně opracovaný masný výrobek – uzené maso.

Předkladatel
Společnost CHOVSERVIS a.s.
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594164906190
Typ balenívolně ložené v přepravkách E2
Velikost balení500 g
Způsob distribuce výrobkuvelkoobchod, maloobchod
Složení
vepřové hřbetní sádlo98 %
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný)
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
3017 kJ / 100g
720.56 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky79 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny32 g/100g
Sacharidy0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny5.5 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Rovnoměrné pláty hřbetního sádla, barva na povrchu zlatavě hnědá, výrazně slaná chuť a kouřové aroma.

Vůně a chuť

Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení.

Konzistence

pevná, soudržná

Nadstandardní parametry

Bez zvýrazňovačů chuti.

Technologický postup

Příprava surovin, solení na sucho, odležení, oplach přebytečné soli, tepelné opracování, uzení, chlazení.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno16.04.2019 13:31:02
VytvořilDana Gabrovská
Změněno16.04.2019 13:31:02
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený