Tisk
Slanina uzená
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Maso plně tepelně opracované |
Číslo cechovní normy | 2017-08-22-0338 |
Číslo výrobku | 2017-08-22-0338/1598 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Tepelně opracovaný masný výrobek – uzené maso. |
Předkladatel | |
Společnost | CHOVSERVIS a.s. Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8594164906190 |
Typ balení | volně ložené v přepravkách E2 |
Velikost balení | 500 g |
Způsob distribuce výrobku | velkoobchod, maloobchod |
Složení | |
vepřové hřbetní sádlo | 98 % |
dusitanová solicí směs (jedlá sůl, jodičnan draselný, dusitan sodný) | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
3017 kJ / 100g | |
720.56 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 79 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 32 g/100g | Sacharidy | 0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 5.5 g/100g | Sůl | 2.0 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Rovnoměrné pláty hřbetního sádla, barva na povrchu zlatavě hnědá, výrazně slaná chuť a kouřové aroma. |
Vůně a chuť | Chuť mírně slaná či po ochucujících složkách. Výrobek je na skusu křehký. Vůně příjemná, aromatická, může být výrazně kořeněná nebo po zauzení. |
Konzistence | pevná, soudržná |
Nadstandardní parametry | Bez zvýrazňovačů chuti. |
Technologický postup | Příprava surovin, solení na sucho, odležení, oplach přebytečné soli, tepelné opracování, uzení, chlazení. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | |
Uživatel | |
Vytvořeno | 16.04.2019 13:31:02 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 16.04.2019 13:31:02 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |