Tisk

Vinařský sýr

NázevHodnota
Cechovní normaBílé sýry lisované neochucené nebo ochucené
Číslo cechovní normy2016-03-22-0133
Číslo výrobku2016-03-22-0133/1464
Zařazení dle legislativyMléko, tuky a výrobky z nich - sýry - sýry přírodní zrající
Charakteristika výrobku

Bílý sýr lisovaný, tvar hranolu se zaoblenými rohy, vakuově balený.

Předkladatel
Společnost Mlékárna Olešnice a.s.
Tržní 376
679 74, Olešnice
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594005858626
Typ balenívakuově baleno v plastové folii
Velikost balení480 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod, velkoobchod, nezávislý trh, zahraniční a tuzemské obchodní řetězce.
Složení
mléko
jedlá sůl
mlékárenské kultury
syřidlo
Přídatné látky
E 509 - Chlorid vápenatý
Alergeny
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
960 kJ / 100g
229.28 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky16.5 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny10.2 g/100g
Sacharidy1.3 g/100g
z toho cukry1.3 g/100g
Bílkoviny19.5 g/100g
Sůl3.7 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Balení – obal čistý, neporušený, dobře uzavřený a řádně označený.

Značení – texty čitelné, datum minimální trvanlivosti a číslo výrobní šarže jsou natištěny na zadní straně obalu.
Vzhled a barva – povrch čistý, celistvý s otiskem lisovacího plátna nebo tvořítka, barva mléčně bílá až krémová.

Vůně a chuť

Chuť a vůně – slaná, mléčně nakyslá, bez cizích příchutí a pachů.

Konzistence

slabě elastická až tuhá, na řezu hladká s možností výskytu drobných technologických otvorů

Nadstandardní parametry

Vyrobeno z mléka odpovídajícího ČCN Syrové kravské mléko.

Technologický postup

Pasterace mléka, standardizace tuku, předkysání, zakysání, zasýření, srážení, krájení a zpracování sýřeniny, formování a lisování, dokysání, solení, ochucování, balení, skupinové balení, paletizace, skladování v chladu, expedice

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Sušina 43,0%;
Tuk v sušině 38,0 %;
Obsah soli (NaCl) nejvýše 4,5%;
Teplota skladování od 2°C do 8°C.;
Listeria monocytogenes – nepřítomnost ve 25 g;
E. coli – n=5, c=2, m=100 KTJ/g, M=1000KTJ/g;
Koagulázopozitivní stafylokoky – n=5, c=2, m=10 KTJ/g, M=100KTJ/g.

Uživatel
Vytvořeno18.03.2019 15:48:38
VytvořilDana Gabrovská
Změněno18.03.2019 15:48:38
ZměnilDana Gabrovská
Ocenění a značky kvality
Klasa
Procesní stav
Procesní stavSchválený