Šunka od kosti – výběrová
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Šunka výběrová |
Číslo cechovní normy | 2016-08-01-0067 |
Číslo výrobku | 2016-08-01-0067/1895 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované |
Charakteristika výrobku | Masný výrobek tepelně opracovaný. Balení je opatřeno technickou etiketou s přesným složením výrobku a dekorativní etiketou. |
Předkladatel | |
Společnost | VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Náměstí Míru 97 753 66, Hustopeče nad Bečvou Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 298671 |
Typ balení | Smrštitelná folie |
Velikost balení | 1.3 kg |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod, vlastní prodejny |
Obrázky | |
![]() | |
Složení | |
vepřové maso | 90 % |
pitná voda | |
povrch - syrové sádlo na povrchové krytí | |
jedlá sůl | |
dextróza | |
cukr | |
maltodextrin | |
aroma | |
Přídatné látky | |
E250 dusitan sodný | |
E 451 - Trifosforečnany | |
E 316: Erythorban sodný (syn. isoaskorbát sodný) - (Antioxidant) | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
666.5 kJ / 100g | |
159.18 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 8.8 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 0.95 g/100g | Sacharidy | 0.5 g/100g | z toho cukry | 0.5 g/100g | Bílkoviny | 19 g/100g | Sůl | 2.8 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Povrch – povrch je lehce zauzený do zlato-kaštanové barvy, lesklý, suchý, technologicky neznečištěný. Nákroj – hladký, lesklý, pevný, tukové krytí s kůží max. 2 cm široké, bez uvolňování tukového krytí. |
Vůně a chuť | Chuť – lahodná, plná masová, šťavnatá, jemná po uzení, přiměřeně slaná. |
Konzistence | Konzistence – v uceleném kusu pevná, pružná, soudržná. |
Nadstandardní parametry | Výjimečnost Šunky od kosti je dána nejen vysokým obsahem masa 90 %, ale především jedinečnou šťavnatou chutí. Jedná se o šunku výběrové jakosti, která je na povrchu krytá tukem a dozlatova zauzená. Šunka je vyrobena z jednoho kusu vepřového masa, není formovaná. Na výrobu této šunky je vynaložen velký podíl poctivé ruční práce. V každé fázi výroby je proto člověk nepostradatelný. Zákazníci si tuto šunku zamilovali hned po prvním ochutnání. Je tak lahodná, že se nádherně rozplývá na jazyku. Jak je známo, právě tuk je nositelem chuti a gurmáni si na této šunce jistě pochutnají. Výrobek je bezlepkový, vhodný pro celiaky. Vyrábí se v české rodinné firmě VÁHALA s tradicí od roku 1933. Kromě České republiky, Slovenska nebo Maďarska exportujeme Šunku od kosti – výběrovou také do Německa, Rakouska a na Seychely. |
Technologický postup | Části vepřové kýty s tenkým plátkem tukového krytí na povrchu jsou tepelně opracovány působením teploty 70 °C v jádře po dobu minimálně 10 minut, dále se udí, po zauzení jsou chlazeny a půleny. Výrobek se poté balí. |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | Sledují se: – nutriční ukazatele BIG 7, aby byly ve shodě s údaji na etiketě Dále se provádí běžné chemické a mikrobiologické vyšetření dle platné legislativy EU č. 1169/2011 a č. 2073/2005 v platném znění. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 21.08.2020 08:33:16 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 21.08.2020 08:33:16 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |