Tisk

Šunka s pepřem – Řezníkův talíř 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaŠunka
Číslo cechovní normy2016-08-01-0067
Číslo výrobku2016-08-01-0067/0766
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně neopracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód859501031947
Typ baleníplastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso85 %
pitná voda
drcený pepř2 %
jeldá sůl
glukózový sirup0.05 %
maltodextrin
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 407 - Karagenan
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
393 kJ / 100g
93.86 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.1 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny15 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: v nákroji výrobek je na řezu barvy odpovídající druhu použitého masa. Rovnoměrně nakrájené tenké plátky šunky o průměru 10 až 11cm a tloušťce 2mm, řez hladký, lesklý, jednotlivé svaly jsou na řezu výrobku patrné a spojené drobně rozpracovanou svalovinou, světle růžová až výrazněji růžová barva odpovídající druhu použitého masa, připouští se ojedinělá menší ložiska tuku a menší dutinky vyplněné např. aspikem. Povrchový vzhled odpovídá použité technologii výroby a případně použitému technologickému obalu, na okrajích plátků lem vrstvy dekoračního koření.

Vůně a chuť

Vůně: typická pro šunku, kořeněná, masová po šunce, bez cizích pachů a příchutí.
Chuť: typická pro šunku, masová po šunce, přiměřeně slaná, lahodná, výrazněji kořeněná po dekorativním koření, případně po koření či ochucujících složkách. Výrobek je na skusu v tenkých plátcích křehký a šťavnatý.

Konzistence

Konzistence: je v uceleném kusu pevná a soudržná, plátky se nesmějí oddělovat na jednotlivé svaly. U sterilovaného výrobku v konzervě je povoleno proměnlivé množství volného aspiku.

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. celosvalový výrobek,
3. bez SOM a drůbežího SOM, barviv, vlákniny, zvýrazňovačů chuti, škrobu, přidaného lepku a bílkovinných přísad

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do forem či technologických obalů (pokud se používají), tepelné opracování, chlazení, plátkovaní a balení
Technologický obal:

  • v případě použití technologického obalu nejsou požadavky definovány,
  •  lze vyrábět bez technologického obalu
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno04.04.2018 08:05:12
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.04.2018 08:05:12
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený