Tisk

Salám Paprikáš – Řezníkův talíř 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaPaprikáš
Číslo cechovní normy2016-03-22-0066
Číslo výrobku2016-03-22-0066/0763
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa; obsah ČSB 14 g/100g; poměr obsahu tuku a obsahu  čistých svalových bílkovin: 2,8

Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595010301794
Typ baleníplastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
směs koření
dextróza
extrakt papriky0.05 %
startovací kultura
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
2058 kJ / 100g
491.52 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy-2 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny22 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červená až červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť: Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Na skusu je výrobek vláčný a křehký.

Vůně: Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná.

Konzistence

tuhá, pevná

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. povinné zastoupení hovězího masa,
3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení,
Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa.

Uživatel
Vytvořeno22.01.2018 08:15:56
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.01.2018 08:15:56
Procesní stav
Procesní stavSchválený