Salám Paprikáš – Řezníkův talíř 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Paprikáš |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0066 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0066/0763 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | 100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa; obsah ČSB 14 g/100g; poměr obsahu tuku a obsahu čistých svalových bílkovin: 2,8 |
Předkladatel | |
Společnost | BIVOJ a.s. Jateční 23A 74601, Opava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595010301794 |
Typ balení | plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
jedlá sůl | |
směs koření | |
dextróza | |
extrakt papriky | 0.05 % |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
2058 kJ / 100g | |
491.52 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 39.2 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g/100g | Sacharidy | -2 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 22 g/100g | Sůl | 3.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled v nákroji a vypracování barva libových zrn na řezu výrobku je sytěji růžová až červená po použité paprice a k okrajům výrobku může být tmavší. Tuková zrna jsou světlá. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 5 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je červená až červenohnědá. |
Vůně a chuť | Chuť: Chuť průměrně až výrazně slaná a příjemně kyselá, výrazná po paprice. Na skusu je výrobek vláčný a křehký. Vůně: Vůně příjemná, aromatická a výrazně kořeněná. |
Konzistence | tuhá, pevná |
Nadstandardní parametry | 1. vysoký obsah masa, |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení, |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | 100 g výrobku je vyrobeno ze 135 g masa. |
Uživatel | |
Vytvořeno | 22.01.2018 08:15:56 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 22.01.2018 08:15:56 |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |