Salám Poličan – Řezníkův talíř 100 g
Název | Hodnota |
---|---|
Cechovní norma | Poličan |
Číslo cechovní normy | 2016-03-22-0063 |
Číslo výrobku | 2016-03-22-0063/0765 |
Zařazení dle legislativy | Maso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované |
Charakteristika výrobku | 100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 16 g/100g; hodnota poměru obsahu tuku a obsahu čistých svalových bílkovin: 2,4 |
Předkladatel | |
Společnost | BIVOJ a.s. Jateční 23A 74601, Opava Česká republika |
Definice balení | |
EAN kód | 8595010301785 |
Typ balení | plastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra |
Velikost balení | 100 g |
Způsob distribuce výrobku | maloobchod |
Složení | |
vepřové maso | |
vepřové sádlo | |
hovězí maso | |
jedlá sůl | |
směs koření | |
dextróza | |
sušená červená řepa | 0.05 % |
maltodextrin | |
startovací kultura | |
Přídatné látky | |
E 301 - Askorbát sodný | |
E250 dusitan sodný | |
Alergeny | |
Neobsahuje alergeny definované legislativou. | |
Energetická hodnota výrobku | |
1840 kJ / 100g | |
439.46 kcal / 100g | * Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby. |
Základní výživové hodnoty | |
Tuky | 39 g/100g | z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g/100g | Sacharidy | 1.0 g/100g | z toho cukry | 0 g/100g | Bílkoviny | 23 g/100g | Sůl | 3.3 g/100g |
Senzorické požadavky | |
Vzhled | Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Rovnoměrně nakrájené tenké plátky o průměru 5cm a tloušťce 1mm. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva libových zrn uprostřed výrobku sytěji růžová, k okrajům tmavší, tuková zrna světlejší. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá. |
Vůně a chuť | Chuť: Mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký. |
Konzistence | pružná až tuhá |
Nadstandardní parametry | 1. vysoký obsah masa, |
Technologický postup | Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení, |
Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky | 100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 16 g/100g |
Uživatel | |
Vytvořeno | 19.01.2018 10:15:06 |
Vytvořil | Dana Gabrovská |
Změněno | 19.01.2018 10:15:06 |
Změnil | Dana Gabrovská |
Procesní stav | |
Procesní stav | Schválený |