Tisk

Salám Poličan – Řezníkův talíř 100 g

NázevHodnota
Cechovní normaPoličan
Číslo cechovní normy2016-03-22-0063
Číslo výrobku2016-03-22-0063/0765
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé fermentované
Charakteristika výrobku

100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 16 g/100g;  hodnota poměru obsahu tuku a obsahu  čistých svalových bílkovin: 2,4

Předkladatel
Společnost BIVOJ a.s.
Jateční 23A
74601, Opava
Česká republika
Definice balení
EAN kód8595010301785
Typ baleníplastový tácek uzavřený svárem, ochranná atmosféra
Velikost balení100 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso
vepřové sádlo
hovězí maso
jedlá sůl
směs koření
dextróza
sušená červená řepa0.05 %
maltodextrin
startovací kultura
Přídatné látky
E 301 - Askorbát sodný
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1840 kJ / 100g
439.46 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky39 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy1.0 g/100g
z toho cukry0 g/100g
Bílkoviny23 g/100g
Sůl3.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Vzhled v nákroji a vypracování řez je lesklý a hladký. Rovnoměrně nakrájené tenké plátky o průměru 5cm a tloušťce 1mm. Barva na řezu je růžově-červená. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Zrna surovin jsou převážně o průměru do 3 mm. Nepřipouští se shluky tukových nebo libových zrn. Připouští se ojedinělé drobné, měkké kolagenní částice a drobné dutinky. Barva libových zrn uprostřed výrobku sytěji růžová, k okrajům tmavší, tuková zrna světlejší. Povrchový vzhled povrch je suchý, podélně mírně vrásčitý. Barva je tmavě červenohnědá.

Vůně a chuť

Chuť: Mírně slaná a příjemně kyselá, výrazněji kořeněná. Na skusu je výrobek vláčný až křehký.
Vůně: Příjemná, aromatická po použitých surovinách, přísadách a kouři

Konzistence

pružná až tuhá

Nadstandardní parametry

1. vysoký obsah masa,
2. povinné zastoupení hovězího masa,
3. bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti, přidaného lepku, vlákniny a bílkovinných přísad
100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa.

Technologický postup

Technologický postup: Příprava surovin, plnění do technologických obalů, fermentace, sušení, plátkovaní a balení,
Technologický obal: Kouři prostupný obal

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

100 g výrobku je vyrobeno ze 140 g masa; obsah ČSB 16 g/100g

Uživatel
Vytvořeno19.01.2018 10:15:06
VytvořilDana Gabrovská
Změněno19.01.2018 10:15:06
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Vídeňské párky 215 g
Vídeňské párky (cca 0,5 kg)
Párek lahůdkový
Hustopečský špekáčkový
Šunka od kosti  - výběrová
Sametová šunka 1989 - výběrová
Lahodná šunka – výběrová
Bambini šunka – nejvyšší jakosti
Nejlepší šunka – nejvyšší jakosti cca 2 kg