Tisk

Rybí salát

NázevHodnota
Cechovní normaRybí salát
Číslo cechovní normy2015-10-16-0044
Číslo výrobku2015-10-16-0044/1994
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující marinované sleďové filety ve formě kostek a příměsí zeleniny s majonézovým adjuvans.
Majonéza – řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan, koření.
Sterilovaná zelenina – okurky, mrkev, hrách, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření.

Předkladatel
Společnost DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
69501, Hodonín
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594002063351
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení150 g
Složení
Marinované sledě (Clupea harengus)40 g/100 g
majonéza
marinovaná cibule (pitná voda, cukr, jedlá sůl, ocet kvasný lihový)
okurky
sterilovaná zelenina
Přídatné látky
E 211: Benzoát sodný (Konzervant)
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
Energetická hodnota výrobku
1318 kJ / 100g
314.78 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29.8 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.2 g/100g
Sacharidy4.3 g/100g
z toho cukry2.2 g/100g
Bílkoviny8.3 g/100g
Sůl2.0 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů.
Barva: béžovo-šedá-bílá, dle použitých surovin.

Vůně a chuť

typické pro lahůdkářský výrobek s příměsí majonézy a zeleniny

Konzistence

směs lahůdkářského salátu s elastickou marinovanou sleďovou surovinou, majonézou a zeleninovou směsí zachovávající křehkost surovinových vstupů, salátová.

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl marinovaného rybího masa, kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni+ bez lepku, bez přidaných sladidel výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.

Technologický postup

Smíchání nařezaných sleďových filet se zeleninou a propojení s majonézou; řádné promíchání

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. – nepřítomnost ve 25 g;
Listeria monocytogenes – 100 KTJ/g;
Kyselina benzoová – 1 500 mg/kg.

Uživatel
Vytvořeno04.12.2019 14:21:50
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.12.2019 14:21:50
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený