Tisk

Mexický salát – Chef select 400 g

NázevHodnota
Cechovní normaMexický salát
Číslo cechovní normy2018-02-02-0365
Číslo výrobku2018-02-02-0365/2140
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Saláty - se surovinami převážně živočišného původu (maso, uzeniny, ryby, sýry, apod.)
Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující proužky salámu s příměsí zeleniny v majonézovém základu.

majonéza (řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, zahušťovadla: guma guar, xanthan);
lahůdkový salám [vepřové maso, pitná voda, hovězí maso, jedlá sůl s jodem (jedlá sůl, jodidčnan draselný), česnek, stabilizátory: difosforečnany, trifosforečnany; vepřová bílkovina, konzervant: dusitan sodný; koření, dextróza, maltodextrin, cukr];
sterilované okurky (okurky, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření);
sterilovaná kukuřice (kukuřice, jedlá sůl);
sterilovaný celer (celer, ocet kvasný lihový, jedlá sůl);
hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření);
1% sterilované feferony (feferony, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, cukr).

Předkladatel
Společnost DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
69501, Hodonín
Česká republika
Definice balení
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkumaoobchod
Složení
majonéza
lahůdkový salám
sterilované okurky
sterilovaný celer
hořčice
sterilované feferony1 %
koření
Přídatné látky
E 211: Benzoát sodný (Konzervant)
E 250 - Dusitan sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E 415 - Xanthan
E 412 - Guma guar
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
9Celer - Celer a výrobky z něj
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
1093 kJ / 100g
261.05 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky24.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny2.7 g/100g
Sacharidy7.7 g/100g
z toho cukry4.9 g/100g
Bílkoviny3.3 g/100g
Sůl1.6 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: směs lahůdkářského salátu s nařezanými proužky salámu, majonézou a zeleninovou směsí.
Barva: dle použitých surovin pod vrstvou majonézy.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro lahůdkářský výrobek s příměsí salámu, majonézy a zeleniny; lehce pikantní.

Konzistence

Konzistence: Směs lahůdkářského salátu (salám, majonéza, zelenina); salátová

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl salámu (dle ČCN), kvalita zpracování (nepřítomnost větších nerozkrájených částic, konzistence), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, majonéza dle ČCN.

Technologický postup

Smíchání nařezaných proužků salámu se zeleninou a propojení s majonézou; řádné promíchaní.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. – nepřítomnost ve 25 g;
Listeria monocytogenes – 100 KTJ/g;
Kyselina benzoová – 1 500 mg/kg.

Uživatel
Vytvořeno22.04.2020 19:50:28
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.04.2020 19:50:28
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g