Tisk

Budapešťská pomazánka – Chef select

NázevHodnota
Cechovní normaBudapešťská pomazánka
Číslo cechovní normy2015-10-09-0010
Číslo výrobku2015-10-09-0010/2139
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Pomazánky, krémy - tvarohové a sýrové
Charakteristika výrobku

Lahůdkářský výrobek obsahující tvaroh se zeleninou, vše propojeno majonézou.
Pomazánka s velkým zastoupením tvarohu a zeleniny, vše propojeno majonézou.

Předkladatel
Společnost DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
69501, Hodonín
Česká republika
Definice balení
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení135 g
Způsob distribuce výrobkumaoobchod
Složení
tvaroh
marinovaná cibule(cibule, kvasný ocet lihový, jedlá sůl)
řepkový olej
sterilovaná kapie (kapie, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl)9.5 %
pitná voda
pasterovaný vaječný žloutek
cukr
ocet kvasný lihový
jedlá sůl
koření
Přídatné látky
E 211: Benzoát sodný (Konzervant)
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
715 kJ / 100g
170.77 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky13.2 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny3.9 g/100g
Sacharidy4.7 g/100g
z toho cukry4.1 g/100g
Bílkoviny8.4 g/100g
Sůl1.15 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Pomazánka s velkým zastoupením tvarohu a zeleniny, vše propojeno majonézou.
Barva: dle použitých surovin, oranžová až červená.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: typická pro lahůdkářský výrobek s vysokým obsahem tvarohu, majonézy a zeleniny

Konzistence

Konzistence: homogenní pomazánka s malými zrny tvarohu a kousky papriky a cibule.

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený tvarohu a mojonézy (dle ČCN), kvalita zpracování, bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru.

Technologický postup

Smíchání tvarohu, zeleniny a majonézy; řádné promíchaní, lehké kousky tvarohu

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. – nepřítomnost ve 25 g;
Listeria monocytogenes – 100 KTJ/g;
Kyselina benzoová – 1 500 mg/kg.

Uživatel
Vytvořeno22.04.2020 19:48:49
VytvořilDana Gabrovská
Změněno22.04.2020 19:48:49
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g
Lipánek  MAXI tradiční jahodový
Jihočeský Eidam 30  % - bloček 300 g
Čokoláda na vaření  Premium
Mléčná čokoláda s drcenými oříšky 100 g
Mléčná čokoláda 100 g