Tisk

Šunkové závitky s pařížským salátem v aspiku – KARLOVA KORUNA

NázevHodnota
Cechovní normaŠunkový závitek v aspiku
Číslo cechovní normy2015-10-21-0047
Číslo výrobku2015-10-21-0047/2137
Zařazení dle legislativyLahůdkářské výrobky - Kusové zboží - aspiky (šunkové závitky v aspiku, vejce v aspiku, apod.)
Charakteristika výrobku

šunkový závitek 50% [(pařížský salát 60 % – pařížský salám 40% (vepřové maso 70%, pitná voda, hovězí maso, jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), česnek, stabilizátory: difosforečnany, trifosforečnany; vepřová bílkovina, konzervant: dusitan sodný; koření, dextróza, maltodextrin, cukr), majonéza (řepkový olej, pitná voda, cukr, pasterovaný vaječný žloutek, ocet kvasný lihový, jedlá sůl), sterilované okurky 12% (okurky, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření), sterilovaný hrášek 7% (hrášek, jedlá sůl), marinovaná cibule (cibule, ocet kvasný lihový, jedlá sůl), hořčice (pitná voda, hořčičné semeno, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření), koření, konzervant: benzoan sodný); šunka 40% (vepřová kýta 95%, pitná voda, jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), konzervant: dusitan sodný, dextróza, stabilizátor: trifosforečnany; zahušťovadlo: karagenan; antioxidant: askorban sodný)];

aspik 44% (pitná voda, ocet kvasný lihový, cukr, vepřová želatina, jedlá sůl, koření, konzervant: benzoan sodný;

sterilované okurky 2% (okurky, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, cukr, koření);
sterilovaná kapie (paprika kapie, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, cukr).

Předkladatel
Společnost DELIMAX a.s.
Bratislavská 1647/3
69501, Hodonín
Česká republika
Definice balení
EAN kód8594002065324
Typ baleníPlastová vanička
Velikost balení200 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
šunkový závitek50 %
aspik44 %
vařená vejce
sterilované okurky2 %
sterilovaná kapie
Přídatné látky
E 211: Benzoát sodný (Konzervant)
E 301 - Askorbát sodný
E 450 - Difosforečnany
E 451 - Trifosforečnany
E250 dusitan sodný
Alergeny
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
10Hořčice - Hořčice a výrobky z ní
Energetická hodnota výrobku
449 kJ / 100g
107.24 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky6.7 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny1.2 g/100g
Sacharidy5.1 g/100g
z toho cukry4.6 g/100g
Bílkoviny7.2 g/100g
Sůl1.66 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled: Šunkové závitky naplněné Pařížským salátem, ozdobené krájeným vejcem, okurkou a kapií, zalito aspikem.
Barva: Růžovo-červená šunka, čirý rosol, v možných odstínech použité suroviny.

Vůně a chuť

Chuť a vůně: Typická pro tento druh výrobku, příjemná, dle použitých surovin

Konzistence

Šunkové závitky naplněné Pařížským salátem ozdobené a zalité aspikem, pružná

Nadstandardní parametry

Kvalita surovin, zaručený podíl uvedených surovin, kvalita zpracování (ruční práce), bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a vůni; bez lepku, bez přidaných sladidel s výjimkou cukru, dle ČCN.

Technologický postup

Nejdříve dochází k výrobě Pařížského salátu – smíchání nařezaných salámu se zeleninou a propojení s majonézou, řádné promíchaní; následně dochází k nařezání kvalitní šunky na plátky; kompletace výrobku na výrobní lince; zalití aspikem (taktéž již vyrobený před samotnou výrobou šunkových rolek)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Salmonella spp. – nepřítomnost ve 25 g;
Listeria monocytogenes – 100 KTJ/g;
Kyselina benzoová – 1 500 mg/kg.

Uživatel
Vytvořeno21.04.2020 07:24:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.04.2020 07:24:30
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený

Kontaktní informace

 Potravinářská komora ČR
 Počernická 96/272, Praha 10 - Malešice

 Dana Gabrovská
 296 411 192, 737 287 004
 gabrovska@foodnet.cz

 František Sládek
 724 350 249
 sladek@foodnet.cz

 www.foodnet.cz

Nejnovější produkty

Prvorepublikový bok
Špekáčky se sýrem vázané cca 1,2 kg
Špekáčky pikant – vázané cca 1,2 kg
Špekáčky extra – vázané cca 1,2 kg
Váhalova paštika 300 g
Váhalova paštika 1 kg
Lipánek tvarohový  vanilka 130 g
Lipánek tvarohový  kakao 130 g
Lipánek tvarohový 130 g