Tisk

Chlapská klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/0709
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost MP Krásno, a.s.
Hranická 430/34,
75701, Valašské Meziříčí
c
Definice balení
EAN kód296783
Typ baleníochranná atmosféra, plastová folie
Velikost balení1.2 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso78 %
hovězí maso18 %
pitná voda
jedlá sůl
koření
česnek
paprika
slunečnicový olej
dextróza
extrakty koření
aroma
paprikový extrakt
extrakty koření
kouřové aroma
Přídatné látky
E 451 - Trifosforečnany
E 315: Kyselina erythorbová (syn. kyselina isoaskorbová) - (Antioxidant)
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1319 kJ / 100g
315.02 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky29.0 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny11.0 g/100g
Sacharidy1.6 g/100g
z toho cukry0.7 g/100g
Bílkoviny15 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Výrobek je naražený do vepřového střeva, na povrchu červenohnědé barvy. Na řezu je patrná mozaika použité libové a tučné suroviny a koření

Vůně a chuť

. Chuť a vůně výrobku je pikantní po použitém koření – po paprice a po uzení.

Konzistence

Konzistence je soudržná.

Nadstandardní parametry

Bez lepku;
Bez SOM a drůbežího SOM;
Vysoký obsah masa (96 %);
Bez zvýrazňovačů chuti ;
Bez přídavku bílkovin.

Technologický postup

Předemleté suroviny i s přísadami vložíme do kutru a důkladně promícháme. Narážíme do vepřových střev, klipsujeme, udíme, vaříme, vychladíme. Výrobek je zabalen v ochranné atmosféře v plastové folii.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno29.11.2017 10:58:47
VytvořilDana Gabrovská
Změněno29.11.2017 10:58:47
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený