Tisk

Řezníkova čerstvá porce LAHŮDKOVÁ VINNÁ KLOBÁSA (privátní značka LIDL)

NázevHodnota
Cechovní normaVinná klobása
Číslo cechovní normy2019-11-04-0456
Číslo výrobku2019-11-04-0456/1962
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Masný polotovar v přírodním skopovém střevě.
Výrobek určený k tepelnému opracování.

složení použité žemle:
světlá žemle /pšeničná mouka, pekařské droždí, jedlá sůl s jódem( jedlá sůl, jodičnan draselný)/.

Obsahuje alkohol.

Předkladatel
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s.
č.p. 300
572 01, Kamenec u Poličky
Česká republika
Definice balení
EAN kód283817
Typ baleníochranná atmosféra, PE obal
Velikost balení400 g
Způsob distribuce výrobkuobchodní síť LIDL
Složení
vepřové maso47 %
hovězí maso14 %
vepřové sádlo10 %
světlá žemle
pitná voda
bílé víno suché jakostní (Mueller-Thurgau)6 %
mléko
skopové střívko
koření (pepř černý mletý, muškátový květ mletý, hřebíček mletý)
sušená vaječná melanž
Alergeny
1Lepek - Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3Vejce - Vejce a výrobky z nich
7Mléko - Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
Energetická hodnota výrobku
1138 kJ / 100g
271.79 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.6 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny8.8 g/100g
Sacharidy5.9 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny11.8 g/100g
Sůl1.8 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled v nákroji a vypracování na řezu je vychlazený výrobek hladký. Mohou zde být patrné částice použitého koření. Barva odpovídá použitým surovinám a použitému technologickému obalu. Jednotlivé kusy jsou přibližně stejné hmotnosti bez deformace.

Vůně a chuť

Chuť přiměřeně slaná, připouští se příjemně kyselá, případně po použitém koření či ochucujících složkách.

Vůně jemná, případně po použitém koření.

Konzistence

po upečení pevná a soudržná

Nadstandardní parametry

• vysoký obsah masa;
• bez SOM a drůbežího SOM, zvýrazňovačů chuti a bílkovinných přísad.

Technologický postup

Z normovaných surovin a koření se zpracuje jemné pojivé dílo, které se naráží do skopových střívek v souvislém pramenu. Naražený výrobek se balí do PE misek s OA. Chlazení od 0°C do +4°C.

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky

Teplota 0°C až +4°C.
Obsah soli do 1,8%, obsah tuku 22,6%.

Uživatel
Vytvořeno04.11.2019 11:23:30
VytvořilDana Gabrovská
Změněno04.11.2019 11:23:30
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený