Tisk

Retro Dědova papriková klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/0849
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód285699
Typ balenípřírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra
Velikost balení1 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso96 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření
cukr
Přídatné látky
E 160c
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
967 kJ / 100g
230.95 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky18 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny7.5 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl2.4 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

bez vzduchových dutin, paprikově červená barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence,

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 12:28:08
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 12:28:08
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený