Tisk

Pikok Špekáčky 600 g

NázevHodnota
Cechovní normaVepřové špekáčky
Číslo cechovní normy2018-03-29-0369
Číslo výrobku2018-03-29-0369/0897
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku

Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté

Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód20535476
Typ balenípřírodní vepřové střevo
Velikost balení600 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso54 %
vepřové sádlo
hovězí maso26 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
paprika sladká
černý pepř
muškátový ořech
sušená zelenina:česnek
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1578 kJ / 100g
376.88 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky36 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g/100g
Sacharidy1.1 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny13 g/100g
Sůl1.9 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

vzhled v nákroji a vypracování – na řezu vychlazeného výrobku barva světle až tmavě růžová, špekové kostky nepravidelně rozložené, připouští se drobná měkká zrna kolagenních částic, vzduchové dutinky v menším rozsahu a mírně vytavený tuk.

Vůně a chuť

příjemná po čerstvé uzenině a koření, přiměřeně slaná a kořeněná, po ohřátí na skusu výrovek šťavnatý

Konzistence

tuhá, pružná, soudržná

Nadstandardní parametry

Špekáčky obsahují 80% masa, jsou příjemně slané, obsahují přírodní koření, které dodává příjemnou chuť, jsou šťavnaté.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 11:48:13
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 11:48:13
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený