Tisk

Dědova klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/0850
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
666 01, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód280137
Typ balenípřírodní vepřové střevo,ochranná atmosféra
Velikost balení1.5 kg
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso89 %
pitná voda
kuchyňská sůl
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření
cukr
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
688 kJ / 100g
164.32 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky11 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny4.5 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17 g/100g
Sůl2.3 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

bez vzduchových dutin, masově růžová barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence,

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 89 % vepřového masa, Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece. Lehce zauzená, provoněná pečlivě vybranou směsí přírodního koření podle receptury. Vhodná je k podávání zastudena.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno03.04.2018 12:29:52
VytvořilDana Gabrovská
Změněno03.04.2018 12:29:52
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený