Tisk

Pikok Moravská papriková klobása

NázevHodnota
Cechovní normaKlobása tepelně opracovaná
Číslo cechovní normy2016-08-08-0075
Číslo výrobku2016-08-08-0075/2144
Zařazení dle legislativyMaso, ryby, produkty rybolovu, vejce a výrobky nich - masné výrobky - trvanlivé tepelně opracované
Charakteristika výrobku
Předkladatel
Společnost Steinhauser, s.r.o.
Karasova 378
66601, Tišnov
Česká republika
Definice balení
EAN kód4056489196563
Typ baleníochranná atmosféra
Velikost balení350 g
Způsob distribuce výrobkumaloobchod
Složení
vepřové maso96 %
pitná voda
dusitanová solicí směs: jedlá sůl a dusitan sodný
koření (paprika sladká)1 %
cukr
vepřové střevo
Přídatné látky
E250 dusitan sodný
E 160c paprikový extrakt
Alergeny
Neobsahuje alergeny definované legislativou.
Energetická hodnota výrobku
1121 kJ / 100g
267.73 kcal / 100g* Přepočtená hodnota se může lišit od hodnoty na obalu v důsledku zaokrouhlovací chyby.
Základní výživové hodnoty
Tuky22.3 g/100g
z toho nasycené mastné kyseliny9.1 g/100g
Sacharidy0.5 g/100g
z toho cukry0.5 g/100g
Bílkoviny17.2 g/100g
Sůl2.37 g/100g
Senzorické požadavky
Vzhled

Vzhled, tvar: pružná a soudržná konzistence, bez vzduchových dutin, paprikově červená barva

Vůně a chuť

Vůně: typická po uzenině, bez cizích vůní
Chuť: přiměřeně slaná, kořeněná, bez cizích chutí

Konzistence

pružná a soudržná konzistence,

Nadstandardní parametry

Jedná se o klobásu, která obsahuje 96 % vepřového masa, je lehce pikantní. Je vyrobená z vybraných částí vepřové plece, lehce zauzená bukovým kouřem s přídavkem jak přírodního koření, doplněná o papriku.

Technologický postup

Surovina + přísady – narážení – sušení – uzení – tepelné opracování (minimální tepelný účinek odpovídající 70°C/ 10minut)

Fyzikální, mikrobiologické a chemické požadavky
Uživatel
Vytvořeno21.04.2020 12:02:37
VytvořilDana Gabrovská
Změněno21.04.2020 12:02:37
ZměnilDana Gabrovská
Procesní stav
Procesní stavSchválený